Ως γνωστόν, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης χρησιμοποιεί το προφίλ του στο facebook για να διατυπώνει τις απόψεις του, για να συκοφαντεί και να υβρίζει όλους διαφωνούν μαζί του και για να «το παίζει επαναστάτης και αντιμνημονιακός», ενώ στην πράξη λειτουργεί και αυτός ως υπηρέτης του Σόϊμπλε και της Μέρκελ. Τα σχόλια που δημοσιεύονται κάτω από τις αναρτήσεις του είναι συνήθως θετικά προς αυτόν, αφού ο ίδιος ο Π. Πολάκης φροντίζει να διαγράφει τα κριτικά σχόλια (ακόμα και αυτά που δεν περιέχουν τον παραμικρό απαξιωτικό χαρακτηρισμό) και να μπλοκάρει τους χρήστες που τα γράφουν ώστε να μην μπορούν να βλέπουν καθόλου τις αναρτήσεις του και να μην μπορούν να σχολιάζουν.

Χθες όμως (αλλά και σήμερα) ο Π. Πολάκης έπεσε μέσα στο λάκκο που έσκαψε ο ίδιος. Δημοσίευσε μια ανάρτηση σχετικά με τα συμβαίνοντα στο χώρο της ειδικής αγωγής.

Αυτό που ακολούθησε ήταν άνευ προηγουμένου: δεκάδες σχόλια επαγγελματιών της ειδικής αγωγής και γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες που με επιχειρήματα ανέτρεπαν όσα έγραψε ο Π. Πολάκης στην αρχική του ανάρτηση. Μάλιστα, κάποιοι επειδή γνωρίζουν την τακτική του Π. Πολάκη με τις διαγραφές σχολίων το ανέφεραν αυτό γράφοντας «δεν ξέρω αν θα διαγράψετε το σχόλιο μου ή όχι» . Και πράγματι, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν εκτός από τα σχόλια που έχουν δημοσιευτεί υπάρχουν και άλλα τόσα που να τα έχει διαγράψει ο Πολάκης.

Δείτε δύο χαρακτηριστικά σχόλια χρηστών που εκφράζουν την κατακραυγή εναντίον του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας για το θέμα της ειδικής αγωγής:

«Ο γιος μου Οδυσσέας, ετών 5, έχει Αναπτυξιακή Διαταραχή Λόγου. Η αναπτυξιακή του αξιολόγηση τον τοποθετεί στους 43 μήνες. Δηλαδή αντιλαμβάνεται και εκφράζει λόγο όπως ένα παιδί 3,5 ετών.

Η ομιλία του είναι δύσκολα κατανοητή. Δυσκολεύεται να μιλήσει για απλά πράγματα που δεν είναι το παρόντος, ή να απαντήσει σε ερωτήσεις που ξεκινούν με το ποιός, που, γιατί. Δυσκολεύεται να περιγράψει την οποιαδήποτε εικόνα, ακόμα και αν αφορά θέμα που τον ενδιαφέρει.

Κατανοεί και εκτελεί απλές εντολές. Καμιά φορά δεν είναι σε θέση να απαντήσει σε πολύ απλές ερωτήσεις, όπως τι έφαγε το μεσημέρι Τη δασκάλα του στο προνήπιο δυσκολεύεται πολύ να τη παρακολουθήσει.

Εύχομαι κε Πολάκη να έρθει η μέρα που το παιδί μου δεν θα χρειάζεται τη λογοθεραπεύτριά του. Γιατί τη χρειάζεται και ας μην έχει χαρακτηριστεί ΑΜΕΑ.

Δίνουμε αγώνα για έρθει αυτή ή ωρα. Αλλά μέχρι τότε δεν θα αφήσω να στερηθεί ούτε την ελάχιστη ευκαιρία ώστε να εξελιχθεί και να κατακτήσει τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να πορευθεί στη ζωή του.

Μη κόβετε τα κονδύλια για την Ειδική Αγωγή. Βρείτε ισοδυναμα.

Καλημέρα κι απο μένα κ. Υφυπουργέ. Προσπαθώ μάταια να μείνω ψύχραιμη με όσα διαβάζω κυρίως απο πλευράς σας. Κ Πολάκη δεν είδα απάντησή σας στους συναδέλφους οι οποίοι σας ζητούν κάτι πολύ συγκεκριμένο και απλό,να παρουσιάσετε τα επιστημονικά δεδομένα που μιλούν για στοιχεία και αριθμούς πανελλαδικά. Και πίςτευα πως είμαι ενημερωμένη…Δεν το περίμενα αυτό απο σας που έχω αντιληφθεί πως σας αρέσει να είστε ακριβής.

Δε θα μιλήσω για το αυτονόητο,που βαθιά μέσα μου θεωρώ πως γνωρίζετε,οτι δηλαδή οι δικοί μας κλάδοι είναι απο τους ελάχιστους που και να θες δε μπορείς να φοροδιαφύγεις μιας και κόβεις σε κάθε εξυπηρετούμενο αποδείξεις για τα χρήματα που πληρώνει για να τα λάβει ακριβώς πίσω απο το ταμείο του. Δε θα μιλήσω για το γεγονός πως εμείς είμαστε απλοί διεκπεραιωτές των γνωματεύσεων που δίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι του κράτους(μπορείτε εδώ να μας παραθέσετε πόσους απολύςατε από τις 22/12 που αντιληφθήκατε την τεράστια απάτη αυτή σε δημόσιους φορείς). Δε θα σχολιάσω καν πως η επιχείρησή μου άνοιξε σε καιρούς κρίσεις πριν 3 χρόνια,εξυπηρετεί 100 οικογένειες με παιδιά με δυςκολίες σε επαρχία,έχει καταφέρει να προσλάβει 7 επιπλέον άτομα προσωπικό που συντηρούν τις δικές τους οικογένειες και εγώ ως ιδιοκτήτρια όχι απλά δε φοροδιαφεύγω(πιστέψε με αν μπορούσα θα το έκανα εκεί που με έχουν φτάσει τα έξοδα που η κυβέρνησή σας έχει δεχτεί να πληρώνω) αλλά δεν έχω καταφέρει με 100 οικογένειες που εξυπηρετώ να ξεπληρώσω ένα δάνειο 10.000 ευρώ. Τέτοιοι είμαςτε πολλοί σε αυτούς τους κλάδους. Μικρόκοινωνικά ζητήματα που ουδεμία σχέση έχουν με το ζήτημα.

Ένας οικονομολόγος απο την ομάδα σας δε βρέθηκε να κοιτάξει τι εφορία πληρώνουν οι ιδιωτικοί χώροι σαν τους δικούς μας κ. Υφυπουργέ; Κι επειδή στο κλείσιμο θα οδηγηθούμε( οι ελάχιστες περιπτώσεις ιδιωτών που είχαμε δουλειά) θα χάσει το δημόσιο απο όλα αυτά. Άρα πάτε όπως λέτε να κλείσετε μια τρύπα(που έχοντας στο χώρο χρόνια γνωρίζω πως είναι μηδαμινή) για να ανοίξετε μια πιο μεγάλη τρύπα και μάλιστα εις βάρος οικογενειών(το γιατί το έχουν αναλύσει πολύ πετυχημένα άλλοι πριν απο μένα) και ιδιωτών που στηρίζουν το κράτος μη φοροδιαφεύγοντας.

Σας εύχομαι κ. Πολάκη να μη βρεθείτε στην ανάγκη μας. Ολόψυχα. Να μη συμβεί τπτ στα παιδιά σας,στα εγγόνια σας,να γεννιούνται πάντα γερά και υγιή παιδιά στους ανθρώπους που αγαπάτε. Την ίδια ευχή κάνω για όλους τους μη γνώςτες του θέματος που εκφέρουν άποψη εδώ σήμερα(Γιατί αν σας συμβεί,μόνο τότε θα μάθετε προφανώς τι ταλαιπωρία περνάει ένας γονιός και ένα παιδί απο τη στιγμή που θα μάθει πως το παιδί του έχει δυσκολίες μέχρι τη στιγμή που θα δει την πρώτη του κατάκτηση με τη βοήθεια,όχι του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ αλλά του ιδιώτη κλέφτη.

Δε χρειάζονται πολλά,θα ήθελα πολύ να σας δω στην τηλεόραση να πηγαίνετε σε 2-3 δομές σαν τη δική μου να δείτε και να σας πουν πως ακριβώς δουλεύουμε και πως σκατά φοροδιαφεύγουμε και φτιάχνουμε πλαςτά περιςτατικά(αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει ας μου στείλει μήνυμα,με ενδιαφέρει). Και μη γελιόμαστε τώρα,κρυφό είναι πως τα παιδιά δεν κάνουν 15 λογοθεραπείες το μήνα; Δε γνωρίζετε πως τα συνψηφίζουμε για να μπορέσει ένα παιδί να κάνει και εργοθεραπείες και λογοθεραπείες και ψυχοεκπαίδευση και ειδικό παιδαγωγικό,ανάλογα τις ανάγκες του;

Αυτό δεν είναι κλέβω το κράτος κύριε. Τις θεραπείες τις έκανε το παιδί για να πάρει τα χρήματα πίσω. Μην πέσετε στην ανάγκη μας κ. Πολάκη. Και αν βρείτε δημόσιο φορέα να κάνει καλύτερα τη δουλειά του απο εμάς(μια πραγματικότητα για όλους τους κλάδους πανελλαδικά δυστυχώς) κάντε μια ανάρτηση υπεύθυνα να πάνε όλοι οι γονείς εκεί τα παιδιά τους. Πολύ καλημέρα σας. Τις έρευνες και τα στοιχεία πανελλαδικά μην ξεχάσετε να μας στείλετε. Και σε φωτογραφία αν δε σας βρίσκεται σε ηλεκτρονικό αρχείο.

Ως ΜΕΤΑ Υγειονομικών πρέπει να τονίσουμε ότι η όλη συζήτηση θα ήταν άνευ αντικειμένου αν η κυβέρνηση επέλεγε να στελεχώσει με μαζικές προσλήψεις τις σχετικές δημόσιες δομές, έτσι ώστε να προσφέρονται από το δημόσιο και δωρεάν όλες οι υπηρεσίες της ειδικής αγωγής.