Με αφορμή ανακοίνωση του επιχειρησιακού «σωματείου» εργατοϋπαλλήλων καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος, που υπερασπίστηκε την εργοδοσία, ρίχνοντας παράλληλα τις ευθύνες στον απολυμένο εργαζόμενο με σκλήρυνση κατά πλάκας για τη μη… επαναπρόσληψή του, το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής (ΕΚΕ-ΔΑ) εξέδωσε με τη σειρά του ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζει το «σωματείο» «Παπαστράτος» ως… γραφείο τύπου εργοδότη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μετά την ανακοίνωση της (16/1/17) της εταιρείας Παπαστράτος με το λογότυπο του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ, διότι είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει Σωματείο ώστε να γράψει μια τέτοια ανακοίνωση, που και να υπάρχει, όπως το προαναφερόμενο, δεν είναι Σωματείο εργαζομένων αλλά γραφείο Τύπου του εργοδότη, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ξεκαθαρίσουμε τα εξής» (διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΕΚΑ-ΔΑ.

Το ergasianet.gr δημοσιεύει και το δελτίο Τύπου του «γραφείου Τύπου εργοδότη», το οποίο -υποτίθεται πως σε όλες τις φάσεις των διαπραγματεύσεων στήριζε τον εργαζόμενο- αλλά στην ουσία αυτό που έκανε ήταν να προσπαθεί να ξεγελάσει τον εργαζόμενο και την τελευταία στιγμή να τον μαχαιρώσει πισώπλατα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση που να καταγγέλλει την εργοδοσία για την απόλυση του εργαζομένου με σκλήρυνση κατά πλάκας και να απειλεί την «Παπαστράτος» με δυναμικές κινητοποιήσεις. Το μόνο που έκανε τελικά ήταν να τον «πουλήσει», προκειμένου να διασφαλίσει την «εργασιακή ειρήνη» της εργοδοτικής διοίκησής του.