Στην καταγγελία ότι η διοίκηση του ΓΝ «Ασκληπιείου» Βούλας, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους, προχωρά ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο, με αφορμή την κινητοποίηση που έγινε στις 12 Γενάρη «με αίτημα την ανάκληση της εκδικητικής μετακίνησης του συναδέλφου μας Ε. Κολοκυθά, από το Νοσοκομείο μας στο Nοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας».

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, στο πλαίσιο της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση, αλλά… «κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, στο Ασκληπιείο εξελισσόταν μία πρωτοφανής επιχείρηση τρομοκράτησης των Συναδέλφων, από την πλευρά του Διοικητή και του νέου Διοικητικού Διευθυντή: για πρώτη φορά, ζήτησαν τη λίστα με τα ονόματα των Συναδέλφων μας που συμμετείχαν στην κινητοποίηση!!!»

«Ας κάνουμε, λοιπόν, καθαρό», σημειώνει σε όλους τους τόνους ο Σύλλογος, «ότι ο αυταρχισμός και η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν θα μας σταματήσουν, όπως δεν μας σταμάτησαν όταν παλεύαμε ενάντια στην αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης Σαμαρά…

»…Όσο για τον κο Ρούπα, αλλά και τον νέο Διοικητικό Δ/ντή του Ασκληπιείου, ας μην περάσει ούτε από το πίσω μέρος του μυαλού τους να μεταχειριστούν δυσμενώς Συνάδελφο επειδή συμμετείχε σε κινητοποίηση του Σωματείου, ή επειδή δεν τους έδωσε τα στοιχεία που ζητούσαν».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ»

Την Πέμπτη, 12/1/2017, πραγματοποιήσαμε στάση εργασίας και συγκέντρωση στα γραφεία της 2ης ΥΠΕ, με αίτημα την ανάκληση της εκδικητικής μετακίνησης του συναδέλφου μας Ε. Κολοκυθά, από το Νοσοκομείο μας στο Nοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας. Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κα Ο. Ιορδανίδου και τον Υποδιοικητή κο Γ. Αντύπα. Στη συνάντηση αυτή, συμμετείχε πλήθος Συναδέλφων μας και Εκπρόσωποι του Σωματείου μας, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ.

Εκτός από το αυτονόητο αίτημα της ανάκλησης της μετακίνησης του συναδέλφου μας, θέσαμε, υπόψη της Διοίκησης της ΥΠΕ, τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Ασκληπιείου, λόγω των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό καταρχήν, αλλά και σε υγειονομικό υλικό. Τονίσαμε την καθυστέρηση αλλά και τις παλινωδίες της Διοίκησης στη διαδικασία επαναλειτουργίας της ΜΤΝ, με ό,τι σημαίνει αυτό για τους νεφροπαθείς ασθενείς μας. Επισημάναμε την ανάγκη ανανέωσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου μας, όπως του Αξονικού Τομογράφου. Καταγγείλαμε την συμπεριφορά του Διοικητή του Ασκληπιείου, αλλά και της ίδιας της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ, που χαρακτηρίζονται από σοβαρές παραλείψεις, «διευκολύνσεις» σε ημέτερους (κοινώς ρουσφέτια), αλλά και εντεινόμενο αυταρχισμό απέναντι στους Συναδέλφους μας.

Προς επίρρωση των καταγγελιών μας, κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, στο Ασκληπιείο εξελισσόταν μία πρωτοφανής επιχείρηση τρομοκράτησης των Συναδέλφων, από την πλευρά του Διοικητή και του νέου Διοικητικού Διευθυντή: για πρώτη φορά, ζήτησαν τη λίστα με τα ονόματα των Συναδέλφων μας που συμμετείχαν στην κινητοποίηση!!! Να τα κάνουν τι, τα ονόματα;;;

Ας κάνουμε λοιπόν καθαρό, ότι ο αυταρχισμός και η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν θα μας σταματήσουν, όπως δεν μας σταμάτησαν όταν παλεύαμε ενάντια στην αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης Σαμαρά.

Εσείς, όμως, κα Ιορδανίδου, εσείς κε Ξανθέ και κε Πολάκη, δεν έχετε τίποτε να πείτε για το γεγονός; Αλήθεια, αυτό είναι το μοτίβο άσκησης της εξουσίας που σκοπεύετε να υιοθετήσετε από δω και πέρα; Περιμένουμε σαφείς απαντήσεις…

Όσο για τον κο Ρούπα, αλλά και τον νέο Διοικητικό Δ/ντή του Ασκληπιείου, ας μην περάσει ούτε από το πίσω μέρος του μυαλού τους να μεταχειριστούν δυσμενώς Συνάδελφο επειδή συμμετείχε σε κινητοποίηση του Σωματείου, ή επειδή δεν τους έδωσε τα στοιχεία που ζητούσαν.

Στα πλαίσια του θετικού απολογισμού της κινητοποίησης, εκτός από την μαζική και συνάμα συγκινητική συμμετοχή των Συναδέλφων, θέλουμε να τονίσουμε την δέσμευση της κας Ιορδανίδου ότι α) θα εξετάσει άμεσα τις καταγγελίες μας και β) θα επανεξετάσει την απόφαση για την μετακίνηση του Συναδέλφου μας.

Αναμένουμε τις απαντήσεις της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ, παραμένοντας σε αγωνιστική επαγρύπνηση.