Η σύλληψη ενός 6χρονου παιδιού και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων δεν είναι Αριστερά

Μιλώντας στην εκπομπή, «Στη δουλειά & στον αγώνα», το μέλος του ΝΤ Άρτας της ΑΔΕΔΥ και γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ Άρτας Βάσω Αμπελογιάννη, με αφορμή τη φυλάκιση του 6χρονου παιδιού των Ρούπα-Μαζιώτη στο «Αγία Σοφία» και τη φρούρησή του από αστυνομικούς και τον τραυματισμό των αγωνιζόμενων καθαριστριών, Ευαγγελίας Αλεξάκη και Βάσως Γκόβα τον Ιούλη 2014 από αστυνομικό και τη φύλαξη της τελευταίας, όντας τραυματισμένη, από δυνάμεις της αστυνομίας, τονίζει ότι τα «μυαλά» και η πολιτική τόσο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όσο και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ίδια και απαράλαχτα.

Μεταξύ άλλων είπε…

«Το μνημόνιο δεν είναι δημοσιονομικού τύπου μέτρα. Είναι συγκεκριμένη πολιτική, είναι τρόπος που έχει εφευρεθεί για να επιβληθεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική και στην Ευρώπη και έχει μαζί ένα σύνολο πολιτικών», συμπεριλαμβανομένης της καταστολής ατομικών ελευθεριών, του δικαιώματος στον αγώνα κτλ.

Σχολιάζοντας τη… σύλληψη του ανήλικου τέκνου των Ρούπα-Μαζιώτη, τονίζει: «αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα. Και θεωρώ πως είναι αδιανόητο και για τους εργαζομένους του νοσοκομείου, που το παιδί αυτό ήταν κρατούμενο. Είναι αδιανόητο η δικαστική εξουσία και οι εισαγγελείς να “τραβάνε τη νομοθεσία από τα αυτιά”, να “τραβάνε τις μέρες και τις ώρες από τα αυτιά”, είναι αδιανόητο να περιμένουμε μιάμιση μέρα να αφαιρεθεί η επιμέλεια, είναι αδιανόητο να δέχονται οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου -που ξέρουν πολύ καλά τη σημαίνει η εφαρμογή τέτοιων πολιτικών και το ζουν και τώρα με τις νέες διοικήσεις- να δέχονται αυτό το παιδί να βρίσκεται, χωρίς καμία επαφή με το οικείο περιβάλλον, στο Ψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου, είναι αδιανόητο οι γιατροί και η διοίκηση του νοσοκομείου να βγάζουν ανακοινώσεις… Είναι αδιανόητο το συνδικαλιστικό κίνημα και του νοσοκομείου και της Υγείας και της ΑΔΕΔΥ να μη δείχνει έμπρακτα την πρόθεσή του να υπερασπίσει τα δικαιώματα του παιδιού».

«Έπρεπε να βρεθεί να είμαστε όλοι εκεί, ΑΔΕΔΥ, ΕΙΝΑΠ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, το σωματείο του νοσοκομείου, κάθε ημέρα μέχρι την απελευθέρωση του παιδιού. Και να ανακαλύψουν κάποιοι τα θεσμοθετημένα όργανα του κράτους και της πολιτείας και να τα υπερασπίζονται κιόλας. Χιλιάδες παιδιά που οι γονείς τους είναι, είτε σε άσχημη οικονομική κατάσταση, είτε άλλου τύπου, τα παιδιά που βρίσκονται στους δρόμους, τα παιδιά που αναγκάζονται και εργάζονται, τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα… Για αυτά τα παιδιά, δεν είδαμε τέτοιες ευαισθησίες, ούτε τέτοιες ανακοινώσεις… Αντιθέτως, στη συγκεκριμένη περίπτωση του ανήλικου παιδιού της Ρούπας-Μαζιώτη, βρέθηκε ένα πολύ μεγάλο τμήμα αυτών που βαυκαλίζονται ότι ανήκουν ακόμη στην Αριστερά -που μάλλον το λένε μόνον για να κοιμούνται το βράδυ- να υπερασπίζονται πρακτικές ενός κράτους, το οποίο όχι μόνον κράτους δικαίου δεν είναι αλλά τρομοκρατικού τύπου κράτος».

«Αυτό που κυβερνάει τώρα, δεν είναι Αριστερά. Και κακώς χρησιμοποιεί το όνομα. Θα πρέπει να το αποτάξει, πριν είναι πολύ αργά και για τους ίδιους και για το σύνολο του πραγματικά αριστερού χώρου… Όλοι κρινόμαστε από αυτό που κάνουμε και όχι από αυτό που λέμε. Και αυτή η κυβέρνηση κάνει οτιδήποτε άλλο, παρά υλοιποιεί αριστερή πολιτική».

Παρακολουθείστε το βίντεο -απόσπασμα της εκπομπής «Στη δουλειά & στον αγώνα», που μεταδόθηκε στις 14-01-17, για να ακούσετε επίσης τι είπε για τα νοσοκομεία, το δημόσιο σύστημα υγείας, την πρόσβαση των ανασφαλίστων, τα… ανεμβολίαστα Ελληνόπουλα και όχι προσφυγόπουλα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων κτλ.