Από τη μια είπε ότι θα εστιάσει στη στήριξη της απασχόλησης από την άλλη ότι θα κατεδαφίσει το «Obamacare». Ο λόγος για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που έδωσε χθες την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά τον Ιούλιο, η οποία αναλώθηκε κυρίως σε ερωτήσεις γύρω από τις σχέσεις του με τη Ρωσία.

«Θα είμαι ο μεγαλύτερος δημιουργός θέσεων εργασίας που έπλασε ποτέ ο Θεός», είπε και φρόντισε να επιδείξει την ακροδεξιά πλευρά του και το μένος του έναντι των μεταναστών, λέγοντας ότι θα προχωρήσει άμεσα στην κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. Όπως επισήμανε, θα ξεκινήσει άμεσα συνομιλίες με το Μεξικό μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του. Όσον αφορά στο κόστος κατασκευής, υποστήριξε ότι η χώρα της Λατινικής Αμερικής θα αποζημιώσει τις ΗΠΑ!!!

Σε σχέση με την ασφαλιστική υγειονομική μεταρρύθμιση του απερχόμενου προέδρου («Obamacare»), o Tραμπ είπε ότι ήταν πλήρης αποτυχία «ό,τι και να λένε τα ΜΜΕ» και ότι θα υποβάλλει σύντομα νομοσχέδιο απόσυρσης και αντικατάστασής του με άλλο σύστημα «λιγότερο δαπανηρό και καλύτερο».

Και αυτό, την ώρα που εκατομμύρια εκατομμυρίων αμερικανών πολιτών αλλά και μεταναστών δεν έχουν καν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, την ώρα που η καπιταλιστική ανάπτυξη των αριθμών και των ολίγων έχει οδηγήσει επίσης εκατομμύρια εκατομμυρία πολιτών στους δρόμους και στην αστεγία.