Σε μείωση των δρομολογίων των τρένων προχωρά και σήμερα, στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα και των συρμών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Θεσσαλονίκη, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη σιδηροδρομική υποδομή στο τμήμα μεταξύ Λαμίας και Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της, ζητεί την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία που θα υποστεί, «χωρίς να ευθύνεται η ίδια». Όπως λέει, «κάνει μόνο χρήση της σιδηροδρομικής υποδομής ενώ η εύρυθμη λειτουργία της (υποδομής) είναι αρμοδιότητα και ευθύνη άλλου φορέα. Το σύνολο του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι σε επιφυλακή εδώ και μέρες και οι άδειες του προσωπικού της έχουν ανασταλεί».

Ωστόσο, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού / ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ στηλιτεύει την απόφαση της διοίκησης, με αφορμή την ακύρωση των δρομολογίων, σημειώνοντας πως η απόφαση για την κατάργηση των επιβατικών αμαξοστοιχιών αποτελεί δυστυχώς μία θλιβερή δικαίωση του Σωματείου και τις καταγγελίες του για τις πολιτικές απαξίωσης του Σιδηρόδρομου. «Σήμερα οι πολιτικές αυτές κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το μοναδικό μέσο μεταφοράς που δεν σταματούσε ΠΟΤΕ! Χιλιάδες επιβατών μαζί με εκατοντάδες σιδηροδρομικούς όλων των ειδικοτήτων ταλαιπωρήθηκαν και απογοητεύθηκαν», τονίζει και σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι στο Σιδηρόδρομο, με πρωτεργάτες όσους δουλεύουν επί των αμαξοστοιχιών, υπεράνθρωπα και μέσα σε αντίξοες συνθήκες, φτάνοντας πολλές φορές τις 15 και 16 ώρες δουλειάς, δεν μπόρεσαν με το φιλότιμο τους και μόνο να καλύψουν τις τραγικές ελλείψεις και τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς κάποιων άλλων».

«Πρέπει να αναζητηθούν οι ένοχοι και να καταλογιστούν ευθύνες διαχρονικά για το πρωτοφανές αυτό έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος του ελληνικού σιδηρόδρομου. Σε βάρος δημόσιας περιουσίας! Αναμένουμε από την πολιτική ηγεσία να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να μην σταματήσει το τρένο ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται πως λόγω του χιονιά η ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει αναστείλει για ημέρες τις κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει από τις 10 Γενάρη για ζητήματα υγιεινής και ασφαλείας.