«Κανένα εποικούμενο και καταχρεωμένο κράτος, εγκλωβισμένο σε ένα ξενόφερτο αλλά προσοδοφόρο γι’ αυτούς νόμισμα με ευρωπαϊκό οδηγό λειτουργίας, θα μπορεί να αντιδράσει» στις απαιτήσεις των δανειστών τονίζει μεταξύ άλλων, η Συσπείρωση Αγωνιστικών Δυνάμεων Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΣΑΔΣ-ΔΕΗ) «Αντιμνημονιακό Μέτωπο», σε ανακοίνωσή της, η οποία θα διαμοιραστεί στην κοπή του Συλλόγου, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

«Οι όποιες “αίσιες” αξιολογήσεις και αν ακολουθήσουν, αυτά που μας κατάργησαν, για χρόνια θα παραμείνουν και πρόσθετα θα μας φορτώνουν όσο ζούμε, εφόσον μνημονιακές κυβερνήσεις θα κυβερνούν τη χώρα μας, σαν εραστές ενός νομίσματος που το δημιούργησαν οι ευρωπαίοι τραπεζίτες», συμπληρώνει.

Όσον αφορά στο εισόδημα των συνταξιούχων, η ΣΑΔΣ-ΔΕΗ στηλιτεύει τις περικοπές των συντάξεων με βάση το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, «ένα έκτρωμα που λεηλατεί ό,τι μας απόμεινε» -όπως το χαρακτηρίζει-, την περικοπή και σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, τους «κόφτες», την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» που θα δεχθεί η κυβέρνηση έπειτα από την απαίτηση των δανειστών, τη μείωση του αφορολόγητου, τον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία μισθωτών και συνταξιούχων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΔΣ-ΔΕΗ «Αντιμνημονιακό Μέτωπο»

Συναδέλφισες/φοι, σας ευχόμαστε το 2017 να είναι καλύτερη χρονιά από αυτή που περάσαμε, μιας και τα μνημόνια μας στέρησαν ό,τι μας απέμεινε για να ζούμε με αξιοπρέπεια, και υπονόμευσαν παράλληλα τις ευχές που ανταλλάξαμε πέρυσι.

Μετά το πραξικόπημα του δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015 που προδόθηκε το ΟΧΙ του Λαού μας με το 62% και ψηφίστηκε το 3Ο μνημόνιο από κυβέρνηση και με σχεδόν σύσσωμη την αντιπολίτευση [σύνολο 222 βουλευτές] οι από κοινού ένοχοι, δημόσια σήμερα για την καρέκλα διαπληκτίζονται, τη στιγμή που η οικονομική και ασφαλιστική μας εξαθλίωση συνεχίζεται χωρίς να τους απασχολεί:

  • Με τον αντιασφαλιστικό ν.4387/2016 «ν. Κατρούγκαλου», ένα έκτρωμα που λεηλατεί ό,τι μας απόμεινε, αφού μειώνει τις νέες συντάξεις μέχρι και 30% για όσους εξέρχονται μετά την 12-5-2016 και επαναϋπολογίζει τις παλαιές με τον ίδιο τρόπο, διατηρώντας την διαφορά αυτή σαν προσωπική μέχρι το 2018. Με απαίτηση των δανειστών να καταργηθεί αυτή άμεσα [για να μην υπάρξουν δήθεν συνταξιούχοι δύο ταχυτήτων] μαζί με την μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση ΣΣΕ, κήρυξη απεργιών κ.λπ.

  • Με το νέο φορέα ασφάλισης τον [ΕΦΚΑ], που όσο χρήσιμος και αν φαίνεται, δημιουργήθηκε με στόχο την αρπαγή των αποθεματικών των υγειών ταμείων [όπως τον ΟΑΠ], κληρονομεί με την συγχώνευση 2,9 δις χρέος του ΙΚΑ και θα λειτουργήσει από 1-1-2017 υποτυπωδώς απ’ τον περιορισμό των προσλήψεων.

  • Με το να προωθείται στο 2017, το τέλος στις ελεύθερες επισκέψεις με συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ [μνημονιακός όρος για το Υπ. Υγείας] θα προηγείται η προέγκρισή τους και θα εξετάζεται πρώτα ηλεκτρονικά η δυνατότητα εξυπηρέτησης σε δημόσια νοσοκομεία, για την δήθεν «συγκράτηση δαπανών».

  • Με τους άδικους έμμεσους και άμεσους δυσβάσταχτους φόρους και το πρόβλημά μας καταλήγει να μην είναι μόνο οι περικοπές μας, αλλά τα χρήματα που μας επέτρεψαν να έχουμε για να τους πληρώνουμε.

  • Με τον μόνιμο κόφτη των συντάξεων που σίγουρα θα μπει σε λειτουργία, γιατί δεν θα πιαστεί το 3,5% του ΑΕΠ σαν πρωτογενές πλεόνασμα και η αξιολόγηση θ’ αποδεικνύει το πόσο καλά παιδιά ήμασταν.

  • Με την κατάπτυστη επιστολή του κ. Τσακαλώτου, πως δεν θα ξανακάνει αταξίες απέναντι στους δανειστές, με αφορμή το έκτακτο για φέτος φιλοδώρημα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση, χωρίς εθνική αξιοπρέπεια και εικόνα κατειλημμένης χώρας γραμμένη στα μέτρα τους, την ίδια στιγμή που καταργούσε απ’ τους ίδιους το 50% του τακτικού τους ΕΚΑΣ που ήδη έπαιρναν.

  • Με το να παραγράφονται οι λίστες Λαγκάρντ και όσες εντοπίστηκαν, γιατί παρήλθε ο νόμιμος χρόνος του ελέγχου τους, τη στιγμή που από το 2010 μέχρι το 2016, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι έχασαν απ’ τα ταμεία τους 50+80=130δις αντίστοιχα και το κράτος ν’ αποσύρεται εμφανώς απ’ την κοινωνική ασφάλιση.

  • Με το η κυβέρνηση της «αριστεράς» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να ξεπουλάει για 99 χρόνια το δημόσιο πλούτο και επιχειρήσεις της χώρας κοψοχρονιάς [ΔΕΗ, νερό, αεροδρόμια, λιμάνια] και ο εκπρόσωπος τους στον ΟΗΕ, να ψηφίζει στις 23-12-2016 μαζί με τους Αμερικάνους τη διατήρηση των πυρηνικών όπλων.

Συναδέλφισες/φοι: Οι όποιες «αίσιες» αξιολογήσεις και αν ακολουθήσουν, αυτά που μας κατάργησαν, για χρόνια θα παραμείνουν και πρόσθετα θα μας φορτώνουν όσο ζούμε, εφόσον μνημονιακές κυβερνήσεις θα κυβερνούν τη χώρα μας, σαν εραστές ενός νομίσματος που το δημιούργησαν οι ευρωπαίοι τραπεζίτες. Ούτε οι δανειστές θα αλλάξουν τακτική απέναντι σε αυριανές κυβερνήσεις που θα σχηματιστούν από μνημονιακές δυνάμεις, αφού θα είναι θιασώτες της ευρωζώνης. Γιατί γνωρίζουν ότι κανένα εποικούμενο και καταχρεωμένο κράτος, εγκλωβισμένο σε ένα ξενόφερτο αλλά προσοδοφόρο γι’ αυτούς νόμισμα με ευρωπαϊκό οδηγό λειτουργίας, θα μπορεί να αντιδράσει. Οι διαπραγματεύσεις αν δεν είναι απειλητικές, οι δανειστές θα δηλώνουν: «Ευρώ και μεγάλο χρέος με μνημόνια συνυπάρχουν».

Συναδέλφισες/φοι, Αν όσοι βρισκόμαστε εδώ σήμερα, βρισκόμασταν στους δρόμους, μαζί με όλους τους άλλους που θα αποφάσιζαν να κάνουν το ίδιο για τα προβλήματά μας, η ζωή μας θα ήταν καλύτερη.

Ο δε σύλλογός μας δεν πρέπει ν’ αποτελεί μονοπρόσωπη ιδιοκτησία κανενός, ούτε να λειτουργεί συγκεντρωτικά στην αποστολή του, αλλά συλλογικά ιδιαίτερα απέναντι στις εκλεγμένες μειοψηφίες.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Οι εκλεγμένοι στα όργανα του Συλλόγου μας και της Ομοσπονδίας (ΠΟΣ-ΔΕΗ).

Γενάρης 2017