Εργαζόμενοι MEGA: Δρομολόγηση μισθοδοσίας και εξόφληση, και μετά επαναφορά των δελτίων ειδήσεων

Οι «φτωχοί» μέτοχοι του MEGA

Έτοιμοι να διακόψουν άμεσα την επίσχεση εργασίας και να επαναφέρουν σε λειτουργία τον τομέα ενημέρωσης και τα δελτία ειδήσεων του σταθμού δηλώνουν, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, οι δημοσιογράφοι του Mega, εάν διασφαλιστεί η εξομάλυνση της μισθοδοσίας και δρομολογηθεί η πλήρης εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Οι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι του Mega είχαν συνάντηση για να αξιολογήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται. «Καλούμε τους μετόχους και τη διοίκηση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, την οποία αναζητεί επί μήνες και χωρίς αποτέλεσμα ο νομικός μας σύμβουλος, να προσέλθουν άμεσα σε διαβούλευση με το νομικό μας σύμβουλο και με τους εκπροσώπους μας, με στόχο τη διασφάλιση της πλήρους αποπληρωμής των οφειλόμενων αποδοχών μας», αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση.

«Δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση του Mega και έτοιμοι να διακόψουμε άμεσα την επίσχεση εργασίας, ώστε να επαναφέρουμε σε λειτουργία τον τομέα ενημέρωσης και τα δελτία ειδήσεων, τα οποία έχουν σταματήσει να μεταδίδονται λόγω της διακοπής μισθοδοσίας και της άρνησης της διοίκησης να καλύψει βασικές ανάγκες του τομέα ειδήσεων (καύσιμα για τα τηλεοπτικά συνεργεία, χαρτί, συνδρομές σε ειδησεογραφικά πρακτορεία, λογισμικό των δελτίων ειδήσεων κ.λπ.), υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστεί η εξομάλυνση της μισθοδοσίας και θα δρομολογηθεί η πλήρης εξόφληση των δεδουλευμένων μας», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης ενημέρωση για την πορεία των συζητήσεων μεταξύ μετόχων και υποψηφίων επενδυτών, αναφορικά με την επεξεργασία σχεδίου διάσωσης του σταθμού. Οι υπό επίσχεση δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι θα έχουν νέα συνάντηση για αξιολόγηση της κατάστασης και λήψη αποφάσεων τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.