Το ΣΕΚΕΣ στις Ευρωκοινοβούλιο σε εκδήλωση για την ελεύθερη πρόσβαση στο Νερό στην ΕΕ

Πραγματοποιείται την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκδήλωση, με θέμα «Ο αγώνας για την ελεύθερη πρόσβαση στο Νερό στην ΕΕ» και τη συμμετοχή ευρωβουλευτών και εκπροσώπων θεσμών και κινημάτων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Από πλευράς ΣΕΚΕΣ, θα συμμετάσχει κλιμάκιο αποτελούμενο από τα μέλη του Κώστα Λυμπέρη και Μανώλη Μαστοράκη.

«Ο αγώνας για το νερό συνεχίζεται το κίνημα του νερού είναι εδώ και θα δώσει τις μάχες πού απαιτούνται, το ΣΕΚΕΣ δεν θα λείψει από οποιαδήποτε (εκδήλωση-αγώνα) μπορεί να προάγει την μάχη κατά της ιδιωτικοποίησης των νερών και θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση. Στηριζόμενοι σε αυτή την λογική χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία και συμμετέχουμε στον κοινό αγώνα κατά των ιδιωτικοποιήσεων των νερών», τονίζει σχετικά η συλλογικότητα εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, που στηρίζουν οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές (ευρωβουλευτές της Ευρωαριστεράς), «η εκδήλωση πραγματοποιείται μέσα στο περιβάλλον της άκρως επιθετικής πολιτικής της ΕΕ για το νερό, κυρίως για τις χώρες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικό πρόβλημα, κατά παράβαση του Ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου, στο οποίο προστατεύεται το νερό ως κοινωνικό αγαθό και το οποίο υιοθετήθηκε μετά τη συλλογή ενός και πλέον εκατομμυρίου υπογραφών Ευρωπαίων Πολιτών».