19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΣΕΚΕΣ: Μποϊκοτάζ στα προϊόντα της «Παπαστράτος» για την απόλυση του εργαζομένου με σκλήρυνση κατά πλάκας

Ψήφισμα συμπαράστασης στο συνάδελφο εργαζόμενο που ρατσιστικά απολύθηκε από την εταιρεία - Η εργασία είναι δικαίωμα όλων χωρίς διακρίσεις - Ο ρατσισμός του «Παπαστράτου» ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Πρόσφατα

Πριν από ένα χρόνο, η εταιρεία Παπαστράτος (Philip Morris International) απέλυσε εργαζόμενο, ο οποίος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, με πρόφαση την αποδοτικότητά του. Την ίδια χρονιά η εταιρεία αναδείχθηκε η «Πιο Αξιοθαύμαστη Εταιρία» στην Ελλάδα σύμφωνα με το περιοδικό «Fortune» και ως ο «Κορυφαίος Εργοδότης» από το «Top Employer Institute»! Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία της, η «Παπαστράτος» για το 2015 κατέγραψε κέρδη € 8 εκατ. και βρίσκεται ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα, όσον αφορά τον κύκλο εργασιών τους (€ 1.350 εκατ.).

Η εταιρεία μεθόδευσε συστηματικά την απαξίωση του εργαζόμενου στην εταιρεία, αφού πληροφορήθηκε την ασθένεια του με αποτέλεσμα την απόλυσή του «λόγω ανεπιτυχούς δοκιμής». Παρότι ο εργαζόμενος δικαιώθηκε και στις δύο φάσεις των τριμερών συναντήσεων στην Επιθεώρηση Εργασίας, η εταιρεία αρνείται να ανακαλέσει την απόλυση. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της πολυεθνικής, που πίσω από το καλοστημένο προσωπείο της «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» απολύει εργαζόμενο επειδή είναι άτομο με ειδικές ανάγκες!

Επειδή αυτή η απόλυση του εργαζόμενου με σκλήρυνση κατά πλάκας, εκτός από καταχρηστική βάσει της σύμβασής του, είναι και κατάφωρα ρατσιστική ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση επαναπρόσληψή του. Καλούμε σωματεία, φορείς, οργανώσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες και εργαζόμενους να στηρίξουν με κάθε μέσο την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου και να συμμετέχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια της…… στις 9 Γενάρη στις …..πμ.

Καλούμε όλα τα σωματεία όλο το εργατικό κίνημα την ΓΣΣΕ, την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ να καταδικάσουν την ρατσιστική απόλυση του εργαζόμενου και να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα που γίνεται καλούμε όλους τους πολίτες έως ότου αποκατασταθεί η αδικία σε μποϊκοτάζ όλων των προϊόντων της εταιρείας Παπαστράτος.

Είμαστε οι πολλοί, είμαστε ο κόσμος της εργασίας,
είναι οι λίγοι, είναι αυτοί που μας πίνουν το αίμα
Όλοι μαζί να αντισταθούμε
Όλοι μαζί να τους τρομοκρατήσουμε
Η ασυδοσία της εργοδοσίας να μην περάσει αναπάντητη

Η Γραμματεία του ΣΕΚΕΣ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις