Το ΜΕΤΑ εύχεται σε όλους τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τους νέους, καλή και αγωνιστική χρονιά! Το 2017 να είναι το έτος, που θα μπει φρένο στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων και της φοροληστείας του ελληνικού λαού.

Οχτώ χρόνια συνεχών μειώσεων των αποδοχών των εργαζομένων και των συνταξιούχων, δραματικού περιορισμού και διάλυσης των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, εκτίναξης της πραγματικής ανεργίας στο 25-30% και διεύρυνσης της μερικής και εκ περιτροπής εργασίας, το 2017 πρέπει να αποτελέσει τη χρονιά που οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός θα πουν ότι: «Δεν πάει άλλο!».

Η ηττοπάθεια, η παραίτηση και η ανάθεση σε άλλους να μας λύσουν τα προβλήματα, οδηγούν στη διεύρυνση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, στην παραπέρα συρρίκνωση των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων και στην ανάπτυξη ξενοφοβικών, συντηρητικών και ακροδεξιών αντιλήψεων. Αυτό δεν μας ταιριάζει, γιατί εμείς ήμασταν που ανεβοκατεβάζαμε κυβερνήσεις, που γεμίζαμε τις πλατείες και τους δρόμους και μπλοκάραμε την εφαρμογή πολλών μνημονιακών μέτρων!

Η νέα χρονιά πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στο λαό, να λάμψει το χαμόγελο της αισιοδοξίας και να αποκτήσουμε ξανά πίστη και αυτοπεποίθηση ότι όλα μπορούν να γίνουν, αν οι εργαζόμενοι και ο λαός πάρουν τις τύχες στα χέρια τους.

Η εμπειρία μας από τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως τα μνημονιακά, επιβάλλει τη σύνδεση της πάλης για την υπεράσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων, με τον αγώνα για την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, τον παραγωγικό μετασχηματισμό της χώρας, σε όφελος των εργαζομένων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, και τη σύγκρουση και ρήξη με όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Αυτός ο δρόμος δεν είναι εύκολος και δε φέρνει αποτέλεσμα, εάν τον περπατήσουν λίγοι και χωριστά ο καθένας! Χρειάζεται την ένταση του αγώνα και τη συγκρότηση ενός ευρύτερου κοινωνικού μετώπου της εργατικής τάξης με τα μικρομεσαία στρώματα, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες που καταστρέφονται και προλεταριοποιούνται. Αποτελεί όμως το μοναδικό δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε αν θέλουμε να μπει ένα τέλος στα βάσανα του ελληνικού λαού και στον προκλητικό βίο των πλουσίων, που θησαυρίζουν ακόμα και σήμερα.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τους νέους να βαδίσουν αυτόν το δρόμο! Δηλώνει ότι θα βάλει όλες του τις δυνάμεις στην κατεύθυνση αυτή και θα πρωτοστατήσει στους αγώνες και στην οργάνωση της πάλης, έτσι ώστε το 2017 να αποτελέσει τη χρονιά της ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών και όλων όσοι τις υπηρετούν και τις εφαρμόζουν.

ΜΕΤΑ, 02-01-2017


Σύνδεσμος για να κατεβάσετε την ανακοίνωση

docx-red