15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποκάλυψη ΣΕΚΕΣ: Στόχος τους η λεηλασία του συνόλου των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ – Στις 20 Μαρτίου η δίκη για τα ασφαλιστικά

Πρόσφατα

Με το νέο έτος ήρθε και η πρώτη αντίδραση εργαζομένων και πολιτών απέναντι στην ληστεία των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ. Δευτέρα 02 Ιανουαρίου 2017, στις 9π.μ. εκδικάστηκε η αίτηση αναστολής διανομής του σκανδαλώδους μερίσματος ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ που θα κατευθυνθεί στις τσέπες των μεγαλομετόχων της εταιρείας.

Πλησιάζοντας στην αίθουσα, αντιμετωπίσαμε για μια ακόμα φορά μια δυσάρεστη για την δημοκρατία, έκπληξη. Το κτήριο που διεξήχθη η δίκη «περιφρουρούσαν» ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, εμποδίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο της δίκης. Εργαζόμενους, πολίτες και δημοσιογράφους περίμεναν για μια ακόμα φορά μονάδες των ΥΜΕΤ με πλήρη εξάρτηση και προφανώς έτοιμοι για όλα απέναντι στον «εχθρό λαό» που υπερασπιζόταν το κοινό αγαθό του πόσιμου νερού και την περιουσία της ΕΥΔΑΠ, που δεν ανήκει σε κανέναν άλλο πάρα μόνον στους πολίτες της Αττικής. Τελικά, η «ελεύθερη αγορά» του χρηματιστηρίου και των μετόχων και η «ελεύθερη δικαιοσύνη» χρειάζονται τη σιδηρόφρακτη αστυνομική προστασία απέναντι στον αγώνα για ελεύθερο Νερό.

Αφού ξεπεράσαμε το πρώτο σοκ, ήρθαμε αντιμέτωποι με το δεύτερο. Απέναντι σε μικρομετόχους, εργαζόμενους, πολίτες, αγωνιστές του δημόσιου νερού και στο δικηγόρο που ανέλαβε την υπόθεση, βρέθηκαν σύσσωμοι οι νομικοί εκπρόσωποι της ΕΥΔΑΠ Α.Ε.(«συνάδελφοι» και ιδιώτες), του υπουργείου Οικονομικών, του ΤΑΙΠΕΔ, και της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι ετάχθησαν υπέρ της διανομής του μερίσματος.

Όλη η μνημονιακή συμμαχία επί σκηνής να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την οικονομική υγεία της ΕΥΔΑΠ, για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και για την τιμή του νερού και το επενδυτικό πρόγραμμα της από την οικονομική απομύζηση της ΕΥΔΑΠ. Ενώ αντιθέτως υποστήριξαν ότι αν δεν πάρουν οι μεγαλομέτοχοι και τα 40.000.000 ευρώ, εκτός αυτών που ήδη έχουν πάρει, θα κινδύνευε η μετοχή, το χρηματιστήριο, η ελληνική οικονομία, η αξιοπιστία του ελληνικού κράτους και πλήθος άλλων δεινών. Δεν απάντησε κανένας στο επιχείρημα των προσφευγόντων ότι η διοίκηση για λόγους οικονομικής ευρωστίας είχε θέσει «ταβάνι» το 1.000.000 ευρώ κόστος για το κοινωνικό τιμολόγιο.

Και έρχεται το τρίτο σοκ, όταν η δικηγόρος του ΤΑΙΠΕΔ «αποκαλύπτει» ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει στα χέρια του μελέτη που ανέθεσε σε ξένο οίκο, σύμφωνα με την οποία μπορεί να διατεθούν 180 εκατ. ευρώ (σ.σ.: σχεδόν όλο το αποθεματικό της ΕΥΔΑΠ) στους μετόχους και η επιχείρηση (ΕΥΔΑΠ) να αντέξει!!! Βάσει αυτής της μελέτης, ισχυρίστηκαν, αποφασίστηκε η διάθεση των 40 εκατ. ευρώ. Όταν ο πρόεδρος τους ζήτησε τη μελέτη, αρνήθηκαν να την καταθέσουν λέγοντας ότι είναι απόρρητη γιατί αυτή είναι η διεθνής πρακτική.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε γύρω στις 10.15, αλλά η απόφαση του δικαστή εκδόθηκε, μετά από πολύωρη σύσκεψη, πέντε λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι, δηλαδή στις 14.55. Η αίτηση αναστολής διανομής του μερίσματος απορρίφθηκε από το δικαστήριο και η σκανδαλώδης διανομή θα πραγματοποιηθεί στις 03-01-2017. Ο δικαστής όρισε την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει κατατεθεί από μικρομετόχους, εργαζόμενους και συνδικαλιστές για τις 20 Μάρτη 2017. Και σε αυτή τη διαδικασία φάνηκε ξεκάθαρα ότι τα νερά είναι σε κίνδυνο κερδοσκοπίας.

Ο αγώνας για το δημόσιο νερό και τη δημόσια ΕΥΔΑΠ είναι μαραθώνιος. Το «ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ» να μπει σε κάθε στόμα πολίτη της Αττικής και να γίνει καθολικός αδιαπραγμάτευτος στόχος. Το κίνημα του ΝΕΡΟΥ θα γίνει τσουνάμι που θα πνίξει κάθε όρεξη και κάθε πολιτική που επιβουλεύεστε το δικαίωμα στο πόσιμο νερό.

Ο αγώνας συνεχίζεται! Κάτω τα χέρια από το νερό!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις