7.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

400Generation: Νέα χριστουγεννιάτικη έκπληξη από την κυβέρνηση για τους άνεργους

Πρόσφατα

Και πάνω που νομίζουμε πως τα έχουμε ακούσει σχεδόν όλα αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση συνεχίζει να μας εκπλήσσει ειδικά όσους από εμάς είμαστε άνεργοι, μετά το νέο μέτρο που θέλει να εφαρμόσει.

Θα μπορούσε κανείς καλοπροαίρετα να σκεφτεί ότι επειδή έρχονται Χριστούγεννα η ανακοίνωση μιας κυβέρνησης για τους ανέργους σε μια χώρα με τη μεγαλύτερη ανεργία παγκοσμίως, για να μην περάσουν μαύρες γιορτές, θα ήταν μια δέσμη μέτρων ανακούφισης. Ίσως κάποιο έκτακτο επίδομα οικονομικής ενίσχυσης, η ανακοίνωση ότι από το 2017 δεν θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ και ΦΑΠ αν έχουν την ατυχία να έχουν ένα σπίτι στο όνομά τους, η έκπτωση σε τιμολόγια των ΔΕΚΟ, η στήριξη τους μέσω προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας με πραγματικές νέες θέσης εργασίας και όχι μέσω προγραμμάτων ανακύκλωσής τύπου Voucher, η μονιμοποίηση σε πανελλαδική κλίμακα της δωρεάν μετακίνησης κλπ.

Ε όχι λοιπόν!! Η κυβέρνηση επιλέγει να τιμωρήσει κι άλλο όσους από εμάς είμαστε άνεργοι. Καταργεί την κάρτα ανεργίας και διαγράφει από τα μητρώα του ΟΑΕΔ “τους μακροχρόνια ανέργους που δεν αποδεικνύουν ότι αναζητούν εργασία”!

Και επειδή στην ίδια χώρα ζούμε με αυτή την κυβέρνηση μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ:

• 300.000 οικογένειες δεν έχουν εργαζόμενο μέλος

• 9 στους 10 ανέργους βρίσκονται στο περιθώριο και δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα από τον ΟΑΕΔ

• 820.000 άτομα είναι μακροχρόνια άνεργοι με μέσω όρο 2 μισή χρόνια

• 10% μόνο των ανέργων λαμβάνει το επίδομα ανεργία των 361 ευρώ

• 1,5% των ανέργων λαμβάνει το επίδομα των 200 ευρώ.

Μιας και δημοσιονομικά οι άνεργοι αυτών των κατηγοριών δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα, μπορούμε να καταλάβουμε ότι είναι ένα ύπουλο μέτρο με στόχο την ψευδή μείωσης της ανεργίας με κυριολεκτικά απάνθρωπο τρόπο.

Στο βωμό της βελτίωσης των αριθμών με χυδαία μέσα πετάει ουσιαστικά τους μακροχρόνια ανέργους οριστικά στα σκουπίδια, στερώντας τους και τα ελάχιστα δικαιώματα που έχουν με αυτή την κάρτα. Των εκπτώσεων σε καταστήματα, τις δωρεάν παραστάσεις σε θέατρα και την είσοδο σε χώρους πολιτισμού, τη μειωμένη ή δωρεάν μετακίνηση.

Σαν 400g και όσοι έχουμε ζήσει στο πετσί μας την ανεργία απαντάμε στην κυβέρνηση:

Με 30% πραγματική ανεργία και 50% έως και 80% σε συγκεκριμένους κλάδους για τις νέες και τους νέους, με τον απίστευτο εμπαιγμό από εργοδότες και από αγγελίες που στην πλειοψηφία τους κοροϊδεύουν τον κόσμο, με τους μνημονιακούς νόμους που πραγματικά διέλυσαν την εργασία και συνεχίζουν ακάθεκτοι, κατανοούμε απόλυτα τους ανθρώπους που έχουν κουραστεί και απογοητευτεί να ψάχνουν για ψήλους στα άχυρα. Έχουμε γνώση γιατί έχουμε δει τους γονείς μας να πετιούνται από την παραγωγή σαν στημένες λεμονόκουπες και να είναι εκτός αγοράς εργασίας γιατί είναι “παρωχημένοι”. Ξέρουμε από τα μεγαλύτερα αδέρφια μας ότι αν είσαι από 30φεύγα και πάνω και χάσεις τη δουλειά σου είναι σχεδόν ακατόρθωτο να βρεις. Ξέρουμε από μας που μας ζητάνε 3 με 5 χρόνια προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης την οποία κανείς δεν μας εξηγεί πως θα αποκτήσουμε αν δεν προσληφθούμε σε κάποια αντίστοιχη θέση.

Κανένας άνεργος λοιπόν δεν είναι τεμπέλης και δεν ψάχνει για δουλειά από επιλογή.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις