Το υπ. Εργασίας ξέρει ότι εκβιάζει τους εργαζομένους η «Καρυπίδης» και ρίχνει «άσφαιρα»

Από το Γιώργη Χρήστου

Φωτογραφία αρχείου

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν σε κάθε εργαζόμενο ανακοινώσεις σαν αυτή που έβγαλε το υπουργείο Εργασίας για τα σουπερμάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης), σύμφωνα με την οποία καλεί την εργοδοσία, αφού έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις προσκλήσεις -τρεις τον αριθμό- για «προσπάθεια συμφιλίωσης», σε τέταρτη συνάντηση, τη στιγμή που γνωρίζει το υπουργείο, όπως αναφέρει εξάλλου, την τρομοκρατία που ασκεί στους εργαζομένους τους. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστά αναφέρει, «τα όρια ανοχής του Υπουργείου έχουν ήδη εξαντληθεί», αλλά εντάξει… ας ξανακοροϊδέψουμε τους εργαζομένους ότι «διαπραγματευόμαστε», για αυτό και «τονίζουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία προσπάθεια συμφιλίωσης».

«Καλούμε τους υπευθύνους της εταιρείας να σταματήσουν τις περιοδείες στα καταστήματα της εταιρείας και τους εκβιασμούς τύπου “διαβούλευσης” με τους εργαζόμενους… να προσέλθουν στον συμφιλιωτικό διάλογο και επίσης καλούμε τους εργαζόμενους να μην ενδώσουν σε κανένα είδους εκβιασμό», λέει το υπουργείο. Και μένει εκεί.

Καμία άμεση προσπάθεια να τους υπερασπιστεί επί της ουσίας, πολλώ δε μάλλον όταν με τη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει έχει ισοπεδώσει κάθε εργατικό πλαίσιο υπεράσπισης του κόσμου της εργασίας από την εργοδοτική αυθαιρεσία, πολλώ δε μάλλον όταν οι εργαζόμενοι είναι όμηροι και απλήρωτοι για 10 μήνες. (σ.σ.: οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη).

Το μόνο που κάνει είναι να «χρυσώσει το χάπι» και να επισημάνει, όπως σε πάμπολλες περιπτώσεις που επιχειρήσεις έκλεισαν αφήνοντας με «φέσι» τους εργαζομένους τους, την «αταλάντευτη θέση του υπουργείου» για την «προστασία των θέσεων εργασίας» και «την αποπληρωμή ΟΛΩΝ των οφειλομένων δεδουλευμένων της εταιρείας προς τους εργαζόμενους ως προϋπόθεση για την όποια μεταβολή στο επιχειρηματικό σχήμα» (σ.σ.: εννοεί την εξαγορά της «Καρυπίδης» από τα «Market In»).

Μονόδρομος για τους εργαζομένους, μετά μάλιστα και τη νέα συμφωνία του Γιούρογκρουπ της 5ης Δεκέμβρη -που ουσιαστικά αποτελεί 4ο μνημόνιο-, είναι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να περάσουν από την αμυντική στάση στην επίθεση, όπως έχει αναφέρει το ΜΕΤΑ. Να συμμετέχουν ενεργά σε ένα ευρύ πανεργατικό – παλλαϊκό μέτωπο, και με συντονισμένο αγώνα όλοι να αγωνιστούν για την ανατροπή των μνημονίων και όλων όσοι την εφαρμόζουν.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέραν της αντίστασης και της ανατροπής. Η παραπάνω συμφωνία που είδε το φως της δημοσιότητας οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα και με μαθηματική ακρίβεια στη συνέχιση των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών, ενώ ετοιμάζεται ο εργασιακός «Αρμαγεδδώνας» που θα έρθει ως ολοστρωτήρας να περάσει πάνω από κάθε εργασιακό δικαίωμα. Η πολιτική νομιμοποίηση των εκβιασμών και των αντεργατικών απαιτήσεων των δανειστών, μέσω της κυβέρνησης, δεν πρέπει να περάσει. Και δεν πρέπει να τύχουν ανάλογης αντιμετώπισης από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και τους εργαζόμενους της χώρας.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ “ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε.”

Για μια ακόμη φορά η εταιρεία «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑBΕΕ» φαίνεται να αγνοεί τις νόμιμες και θεσμικές λειτουργίες του κράτους και της κοινωνίας. Προτιμά να προσπαθεί να «λύσει» τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τα χρέη της προς τους εργαζομένους με εκβιασμούς σε βάρος τους. Για μια ακόμη φορά ειδοποίησε ότι δεν θα προσέλθει στην αυριανή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας. Κατά συνέπεια η συνάντηση αυτή αναβάλλεται και για τελευταία φορά ορίζεται, κατόπιν εκ νέου αιτήματος της ΟΙΥΕ, για την ερχόμενη Τετάρτη 21-12-2016 και ώρα 14:00 μ.μ. στον 4ο όροφο του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τονίζουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία προσπάθεια συμφιλίωσης δεδομένου ότι όπως έχουμε ενημερώσει, τα όρια ανοχής του Υπουργείου έχουν ήδη εξαντληθεί.

Παρεμπιπτόντως θεωρούμε σκόπιμο να ενημερώσουμε τα ενδιαφερόμενα μέρη για τα παρακάτω:

  • Η μείωση των ήδη οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών, συνιστά παραίτηση δικαιωμάτων των εργαζομένων και όπως προβλέπεται από αναγκαστικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, δεν επιτρέπεται έστω και με συμφωνία καθώς αυτή θα καταστεί άκυρη.

  • Οποιαδήποτε πρόταση μείωσης μισθών μέσω τροποποίησης των ατομικών συμβάσεων καταστρατηγεί μεταξύ των άλλων τις διατάξεις του Π.Δ. 240/2006

  • Οποιαδήποτε συμφωνία εμπορικού χαρακτήρα (π.χ. δικαιόχρηση) αποβλέπει μόνο σε εμπορικούς σκοπούς και δεν μπορεί να περιλαμβάνει μέτρα που έχουν επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις.

Σύμφωνα με τα παραπάνω καλούμε τους υπευθύνους της εταιρείας να σταματήσουν τις περιοδείες στα καταστήματα της εταιρείας και τους εκβιασμούς τύπου «διαβούλευσης» με τους εργαζόμενους για όλα τα παραπάνω, να προσέλθουν στον συμφιλιωτικό διάλογο και επίσης καλούμε τους εργαζόμενους να μην ενδώσουν σε κανένα είδους εκβιασμό.

Αταλάντευτη θέση του Υπουργείου παραμένει η προστασία των θέσεων εργασίας και η αποπληρωμή ΟΛΩΝ των οφειλομένων δεδουλευμένων της εταιρείας προς τους εργαζόμενους ως προϋπόθεση για την όποια μεταβολή στο επιχειρηματικό σχήμα.