15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα – συμμετοχή της ΠΕΣΕΚ στο συλλαλητήριο των συνταξιούχων την Πέμπτη 15/12

Συνταξιούχοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όλοι την Πέμπτη 15 Δεκεμβρη 2016 και ώρα 17.00, στα Προπύλαια

Πρόσφατα

Οι συνταξιούχοι πάλι στους δρόμους. Για να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ. Γιατί δεν αποδέχονται να ενισχύουν κάθε χρόνο τα ματωμένα πλεονάσματα και στο τέλος να περιμένουν κάποιο επίδομα ελεημοσύνης από την κυβέρνηση, εντασσόμενο στο βωμό προεκλογικών σκοπιμοτήτων.

Παρά τις διαψεύσεις, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς είναι η νέα μείωση του αφορολόγητου και επομένως η μεγάλη μείωση των κύριων συντάξεων, η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που θα προκύψει και στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις από τον επανυπολογισμό τους.

Το κράτος με το νέο ασφαλιστικό έχει αποσύρει την κρατική εγγύηση από τα μερίσματα του ΜΤΠΥ και από τις επικουρικές συντάξεις του ΕΤΕΑ και τα ελλείμματα  που δημιουργούνται από την πολιτική τους θα καλύπτονται με νέες περικοπές. Ο αυτόματος κόφτης έχει θεσμοθετηθεί και επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια μας.

Η πολιτική των μνημονίων, που εφαρμόζεται πιστά επί 7 χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, δεν ανατρέπεται με ευχολόγια. Απαιτείται ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και συμπαράταξη όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων.

Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί την ΠΈΜΠΤΗ πρέπει να είναι στα Προπύλαια. Καλούμε επίσης τους συναδέλφους από την επαρχία να επικοινωνήσουν με όλες τις άλλες τοπικές συνταξιουχικές οργανώσεις που συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, για να διευκολυνθούν και να έρθουν στην Αθήνα. Τα γραφεία της Π.Ε.Σ.ΕΚ, την ημέρα του συλλαλητηρίου, θα είναι ανοικτά από τις 12.00 μέχρι την ώρα της συγκέντρωσης.

Η κυβέρνηση πρέπει να νιώσει την οργή των συνταξιούχων. Καμία ανοχή. Απαιτούμε να μας επιστρέψουν τα κλεμμένα. Οι περικοπές είναι ο μόχθος μιας ζωής. Για μας είναι κλοπή και ληστεία.

Η ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων θα κριθεί μόνο στους δρόμους. Όσο βλέπουν Ε.Ε και ΔΝΤ ότι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δεν κατεβαίνουν στους δρόμους, τόσο μεγαλύτερα πλεονάσματα θα απαιτούν και θα μας υπόσχονται μείωση του χρέους το 2060(!). Αν αποφασίσουμε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας όλοι μαζί στους δρόμους, η πολιτική τους θα καταρρεύσει σα χάρτινος πύργος.

Ενότητα και συσπείρωση όλων των συνταξιούχων, εργαζομένων και ανέργων.

Η ΠΕΣΕΚ θα είναι στα Προπύλαια, ώρα 17.00 (Κοραή και Πανεπιστημίου) με το πανό της.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις