Συλλαλητήριο συνταξιούχων για τα «ψίχουλα Τσίπρα» – Κάλεσμα από ΜΕΤΑ (15/12)

Οι συνταξιούχοι δεν πείθονται από το «κοινωνικό πρόσωπο» της κυβέρνησης και χαρακτηρίζουν τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τους χαμηλοσυνταξιούχους «ψίχουλα» και «στάχτη στα μάτια» τους.

Αυτά που θα δοθούν είναι από αυτά που αφαιρέθηκαν από τις λεηλατημένες συντάξεις μας, κύριες και επικουρικές, την ίδια ώρα μάλιστα που καταργούν το ΕΚΑΣ και μειώνουν τις ασφαλιστικές δαπάνες, είναι ψίχουλα μπροστά στις απώλειες που είχαμε από το 2010-2014, οι οποίες έφτασαν τα 38 δισ. ευρώ και θα φτάσουν τα 50 δισ. ευρώ, λένε οι συνταξιούχοι, οι οποίοι προετοιμάζονται να δώσουν δυναμική απάντηση στο «κοινωνικό πρόσωπο» της κυβέρνησης, με πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα διοργανώσουν στις 15 Δεκέμβρη.

Πέραν της Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων που απευθύνει κάλεσμα προς τους συνταξιούχους για δυναμικό «παρών» στη νέα απόπειρα παραπλάνησης των συνταξιούχων, μετά την κίβδηλη επιστολή Κατρούγκαλου, κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχει απευθύνει ήδη του ΜΕΤΑ.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση του για τις εξαγγελίες Τσίπρα, με τίτλο [ΔΕΝ «ΤΣΙΜΠΑΜΕ»], το ΜΕΤΑ καλεί «όλους τους συνταξιούχους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων στις 15 του Δεκέμβρη 2016, στο συντονισμό και στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και όλων των στρωμάτων που πλήττονται απ’ τις μνημονιακές πολιτικές, για να ανατραπούν τα μνημόνια και η λιτότητα, για να πάρουμε πίσω και να διευρύνουμε τα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα και οικοδομήσουμε μια κοινωνία δικαιοσύνης και ισοτιμίας, χωρίς αφεντικά και προστάτες».

Print Friendly, PDF & Email