16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η μάχη της απεργίας της 8 Δεκέμβρη είναι δική μας υπόθεση

Σχόλιο από τη Ριζοσπαστική Παρέμβαση Κέρκυρας

Πρόσφατα

Ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ όχι μόνο δε θα βάλει πλάτη στο να αναπτυχθεί ένα νικηφόρο, ταξικό εργατικό κίνημα αλλά δρα πυροσβεστικά σε οποιαδήποτε σπίθα αντίδρασης. Με τις αποφάσεις του δείχνει την συμφωνία του στα μέτρα της κυβέρνησης και της 2ης αξιολόγησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συμφωνία ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, κυβέρνησης για «εθνική γραμμή» διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για το εργασιακό. Για αυτό και επιχείρησε να ναρκοθετηθεί και η απεργία στις 8 Δεκέμβρη. Εξάλλου είναι νωπή η εμπειρία από τη «μάχη» που δεν έδωσαν ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα…

Στις 8 Δεκέμβρη απεργούμε ενάντια στην πολιτική
της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια σε ΕΕ-ΔΝΤ, ενάντια στο κεφάλαιο.

Δίνουμε πραγματική μάχη σε χώρους δουλειάς και κλάδους και όχι μια «άσφαιρη» διαμαρτυρία.

Συσπειρωνόμαστε και συντονιζόμαστε για να αναπτυχθεί ένα σχέδιο συνέχειας και κλιμάκωσης, πέρα από την τακτική του υποταγμένου συνδικαλισμού.

Εντάσσουμε την απεργιακή μας δράση στο αναγκαίο σχέδιο της ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος.

Για να δοθεί ένας πραγματικός ανυποχώρητος και ανατρεπτικός αγώνας που θα βάζει φραγμό στα νέα αντεργατικά σχέδια και να ανατραπεί η ευρωμνημονιακή κόλαση.

Αυτή την ώρα χρειάζεται όλες οι αντιμνημονιακές και προοδευτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες τους, να πρωτοστατήσουν, για να υπάρξουν ενωτικές, μαχητικές λαϊκές και εργατικές κινητοποιήσεις, με πρώτο βήμα την πανεργατική απεργία και εν συνεχεία την πανσυνταξιουχική κινητοποίηση.

Πολιτικό μέτωπο ανατροπής ΤΩΡΑ.

Πανεργατική Απεργία 8 Δεκέμβρη
Η αρχή και ΟΧΙ το τέλος ενός νέου κύκλου αγώνων

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις