Εργαζόμενοι πρώην σουπερμάρκετ «Αρβανιτίδης»: Ζητούν διατήρηση θέσεων εργασίας και καταβολή δεδουλευμένων

Ενόψει της διαφαινόμενης συμφωνίας με τη «Market In»

Στη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και στην καταβολή των δεδουλευμένων τους από τη λιανεμπορική εταιρεία, που θα αναλάβει να λειτουργήσει τα καταστήματα των σούπερ μάρκετ των Αφών Καρυπίδη -πρώην Αρβανιτίδη- εμμένουν οι εργαζόμενοι, ζητώντας να εφαρμοστεί ο νόμος. Το παραπάνω μήνυμα, με αποδέκτες την εταιρεία «Market In» της οικογένειας Ράμμου, που φέρεται να ενδιαφέρεται για την αλυσίδα των σούπερ μάρκετ Καρυπίδη, αλλά και την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, απηύθυναν οι εργαζόμενοι, με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

‘Οπως κατήγγειλε η πρόεδρος του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ», Νόπη Μουστακίδου, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επί μήνες -οι περισσότεροι, υποστήριξε, από τον Φεβρουάριο- ενώ τους οφείλονται, εκτός από μισθούς, δώρα και επιδόματα. Από το σύνολο των 1.400 εργαζομένων στην «Καρυπίδης», οι 800 τελούν ήδη σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους εργαζομένους, τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα στους κύκλους της αγοράς, περί ενδιαφέροντος της «Market In» για την «Καρυπίδης» ήρθε να επιβεβαιώσει η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας, παρουσία και δικηγόρων της πρώτης. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε δικηγόρος μερίδας των εργαζομένων, οι εκπρόσωποι της «Market In» δήλωσαν, σύμφωνα με την κα Μουστακίδου, ότι η εταιρεία θέλει να λειτουργήσει τα 110 σούπερ μάρκετ της «Καρυπίδης» από το σύνολο των 130, απασχολώντας 1.100 εργαζομένους έναντι των 1.400 σήμερα.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με όσα επισήμαναν οι εργαζόμενοι στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, η πλευρά της «Market In» θα ζητήσει από τους 1.100 που προτίθεται να κρατήσει, να δεχθούν μείωση μισθών κατά 20% και υπογραφή ατομικών συμβάσεων. Παράλληλα, τέθηκε και το αίτημα, το βοήθημα των 1.000 ευρώ που προβλέπεται να πάρουν οι εργαζόμενοι από το υπουργείο, να αφαιρεθεί από τα οφειλόμενα ποσά που θα πρέπει να καταβάλει στους εργαζομένους η «Market In», εφόσον τελικά «μπει» στην εταιρεία. Η κα Μουστακίδου κατήγγειλε τέλος ότι το Πανελλαδικό Σωματείο των Εργαζομένων δεν κλήθηκε να συμμετάσχει σε αυτή τη συνάντηση, αφού μπορεί να παρευρισκόταν δικηγόρος μερίδας των εργαζομένων στην «Καρυπίδης», αλλά όχι εκπρόσωπός τους.