22.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΓΝ Νίκαιας: Στάση εργασίας σήμερα για το επικείμενο λουκέτο στην Ενδοκρινολογική κλινική

Πρόσφατα

Σε οριακή κατάσταση, λόγω υποστελέχωσης βρίσκεται η Ενδοκρινολογική κλινική του ΓΝ Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμονας». Η κλινική, η οποία εξυπηρετεί εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών από τις λαϊκές περιοχές του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής, έχει απομείνει με μόλις τρεις γιατρούς, το διευθυντή και δύο επικουρικούς!

Με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου τονίζουν πως, μολονότι το παράδειγμα της ενδοκρινολογικής δεν είναι το μοναδικό (δεκάδες τμήματα λειτουργούν οριακά βασιζόμενα σε επικουρικούς και νοσηλευτές), η κατάσταση σε αυτή θα φτάσει στο απροχώρητο κατά το προσεχές διάστημα: Επίκειται η αποχώρηση του διευθυντή λόγω συνταξιοδότησης, ενώ επιπλέον στις 25/11 πρόκειται να απολυθεί μία εκ των δύο επικουρικών, καθώς με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση -βλ. μνημονιακές δεσμεύσεις- δεν προβλέπεται η ανανέωση της σύμβασής της.

Οι εξελίξεις αυτές θα σημάνουν τη βέβαιη διακοπή λειτουργίας του Ενδοκρινολογικού τμήματος, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ασθενείς που καταφεύγουν στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, τα χρόνια περιστατικά που παρακολουθούνται στην κλινική, αλλά και ενδοκρινολογικά περιστατικά που νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου.

Ο σύλλογος των εργαζομένων καταλήγει με την άμεση ανάγκη για πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού πλήρους απασχόλησης, καθώς και μονιμοποίηση των επικουρικών. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΙΝΑΠ έχει κηρύξει στάση εργασίας μεταξύ 12-2 μμ. στο νοσοκομείο για την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις