Τοποθέτηση της Αγωνιστικής Συνεργασίας στη Γενική Συνέλευση της ΕΜΗΕΤ-ΟΤΕ για το «consolidation»

Εισηγητής ο Γιάννης Κουκουσέλης

Συνάδελφοι, καλησπέρα…

Σας καλωσορίζω στην ετήσια γενική συνέλευση της ΕΜΗΕΤ – ΟΤΕ. Στην πρώτη γενική συνέλευση μετά τις εκλογές του Απριλίου του 2015, που ομολογουμένως συγκαλείται με μια μικρή χρονική καθυστέρηση.

Διανύσαμε ένα δύσκολο διάστημα σε δυσμενές εργασιακό περιβάλλον στη χώρα, που ευνοήθηκε σαφώς από τη συνέχιση των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας, αλλά και από την αδυναμία των ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος να δώσουν πειστικές απαντήσεις και να συσπειρώσουν τους εργαζομένους. Στα πιο πολλά από αυτά τα προβλήματα, όπως τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, οι λύσεις και οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες. Οι συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία τα τελευταία χρόνια, αλλά και η έλλειψη σε αρκετές περιπτώσεις διευκρινιστικών υπουργικών αποφάσεων δυσκολεύουν ιδιαίτερα κάθε απάντηση, ακόμα και σε απλά ερωτήματα. Για το λόγο αυτό στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΜΗΕΤ-ΟΤΕ αποφασίσαμε, στα πλαίσια της ετήσιας γενικής μας συνέλευσης, να καλέσουμε τους πλέον ειδικούς – τους οποίους ευχαριστούμε ακόμα μια φορά για την αποδοχή της πρόσκλησης –  που λόγω της επιστημονικής τους κατάρτισης αλλά και της θεσμικής τους θέσης, θα επιχειρήσουν να αποσαφηνίσουν το τοπίο.

Προκειμένου να μην καταχραστώ το χρόνο, θα ήθελα να επικεντρωθώ σε ένα από τα πολλά θέματα που μας απασχόλησαν το προηγούμενο διάστημα και σχετίζεται με την όλο και αυξανόμενη εκχώρηση τεχνικού έργου σε εργολάβους. Το εγχείρημα ακούει στο όνομα «consolidation και έχει να κάνει με…

  • Για τη συνέχεια, εδώ.