Πράσινο φως από την Εθνική για καταβολή δύο μισθών στους εργαζόμενους του Mega

Ποσό 2,5 εκατ. ευρώ αποδεσμεύεται από τους λογαριασμούς του καναλιού για να πληρωθεί μέρος των δεδουλευμένων – Έχουν συμφωνήσει Alpha, Πειραιώς και Eurobank

Από συγκέντρωση των απλήρωτων και εν ομηρία εργαζομένων του Mega έξω από την Alpha Bank, στην οδό Σταδίου

Θετική είναι σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση από την Εθνική Τράπεζα για την αποδέσμευση ποσού 2,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να πληρωθούν μέρος των δεδουλευμένων τους οι εργαζόμενοι του Mega. Σημειώνεται ότι το πράσινο φως για την αποδέσμευση αυτού του ποσού από τους λογαριασμούς του καναλιού είχαν δώσει η Alpha, η Πειραιώς και η Eurobank.

ψστόσο, μέχρι την καταβολή των δύο μισθών (συνολικά οφείλονται έξι) πρέπει να ξεπεραστεί μια σειρά από γραφειοκρατικά εμπόδια που κυρίως έχουν να κάνουν με τη νομική μορφή των διεκδικήσεων που έχουν προβάλλει στις επισχέσεις και τις αγωγές τους κυρίως οι διοικητικοί υπάλληλοι του καναλιού. Έτσι, εκτιμάται ότι προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα καταβληθούν οι δύο μισθοί, ενώ μέρος του ποσού των 2,5 εκάτ. θα καλύψει οφειλές για τις εισφορές του σταθμού προς ασφαλιστικά ταμεία.

Μετά την καταβολή των δύο μισθών, οι εργαζόμενοι στο κανάλι αναμένεται να προχωρήσουν σε γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Εκεί θα ζητήσουν και πάλι από τους μετόχους να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους.

Πηγή: protothema.gr