4.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Διοίκηση ΕΚΑΒ: Τόλμησες να συμμετάσχεις στην κινητοποίηση; Αύριο στις 10 στο γραφείο μου

Νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων - Το Σωματείο Εργαζομένων καλεί την Τετάρτη 26 Οκτώβρη, στις 9 πμ., τους εργαζομένους αλλά και συνδικαλιστικούς φορείς σε έκτακτη γενική συνέλευση για να μην περάσει το κλίμα τρομοκρατίας

Πρόσφατα

Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ καταγγέλλει τη διοίκηση ότι επιχειρεί για μια ακόμα φορά να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που αντιδρούν και κινητοποιούνται ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του οργανισμού. Συγκεκριμένα, με εντολή του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ καλούνται οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην πρόσφατη κινητοποίηση στη Βουλή να παρουσιαστούν την Τετάρτη 26 Οκτώβρη στο γραφείο του.

«Τέτοιες ενέργειες προσβάλλουν τους εργαζόμενους γιατί δεν τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις για το δίκαιο των αιτημάτων τους καθώς και των διεκδικήσεών τους στα πλαίσια της προσπάθειας για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους ίδιους αλλά και για τους πολίτες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ», σημειώνει το Σωματείο και προσθέτει: «Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται ενέργειες από πλευράς Διοίκησης και προσώπων που χρησιμοποιεί ως συνεργάτες της για να εμποδιστούν οι εργαζόμενοι στο δικαίωμα της απεργίας με διάφορους τρόπους ώστε να μην ενοχλείται το Υπουργείο Υγείας για τα συνεχιζόμενα προβλήματα του ΕΚΑΒ»

Υπενθυμίζεται ότι, προσφάτως, η διοίκηση του ΕΚΑΒ είχε προχωρήσει σε μετακινήσεις των μελών του προεδρείου του Σωματείου γεγονός που χαρακτηρίστηκε ως συνδικαλιστική δίωξη. Οι ενέργειες αυτές μάλιστα βρίσκουν την επιδοκιμασία συνδικαλιστικών στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. ενώ υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι στελέχη του παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σχεδιασμό και την υλοποίησή τους.

Με πληροφορίες από ygeionomikoi.gr

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Θέλουμε να καταγγείλουμε την Διοίκηση του ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα τον  Αντιπρόεδρο του Οργανισμού, ο οποίος έδωσε εντολή στο Γραφείο Κινήσεως να καλέσει τηλεφωνικά όσους εργαζόμενους συμμετείχαν στην κινητοποίηση της 20ης Οκτωβρίου έξω από την Βουλή για να παρουσιαστούν την Τετάρτη 26-10 και ώρα 10 στο γραφείο του.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση είχε γίνει για την απόσυρση της τροπολογίας, που κατατέθηκε προς ψήφιση και παρέχει την δυνατότητα στο ΕΚΑΒ να ‘’συνάπτει συμβάσεις με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων, σε περίπτωση που τα δικά του μέσα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του, ύστερα από έγκριση του Υπουργού’’.

Ο αναπληρωτής Υπουργός κος Πολάκης στην ομιλία του στη Βουλή μας κατηγόρησε ότι κακώς προχωρήσαμε σε κινητοποίηση γιατί δεν υφίσταται πρόθεση για ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ αλλά αυτή η τροπολογία θα ισχύει μόνο σε έκτακτη ανάγκη. Βέβαια στην συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του Σωματείου με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην Βουλή, ενημερώθηκαν ότι δεν είναι αντίθετοι σε σύναψη συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες εφ’ όσον χρειαστεί.

Αντιθέτως ο Υπουργός Υγείας κος Ξανθός σε συνάντηση του με εκπροσώπους εργαζομένων στην Κρήτη διαφοροποιήθηκε επί της τροπολογίας. (Υπάρχει έλλειψη συντονισμού τελικά ή γίνεται κάτι εσκεμμένα ; )

Τέτοιες ενέργειες προσβάλλουν τους εργαζόμενους γιατί δεν τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις για το δίκαιο των αιτημάτων τους καθώς και των διεκδικήσεών τους στα πλαίσια της προσπάθειας για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους ίδιους αλλά και για τους πολίτες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται ενέργειες από πλευράς Διοίκησης και προσώπων που χρησιμοποιεί ως συνεργάτες της για να εμποδιστούν οι εργαζόμενοι στο δικαίωμα της απεργίας με διάφορους τρόπους ώστε να μην ενοχλείται το Υπουργείο Υγείας για τα συνεχιζόμενα προβλήματα του ΕΚΑΒ.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών καλεί όλους τους εργαζόμενους αύριο Τετάρτη 26-10 και ώρα 9 :00 στο αμφιθέατρο της Κ.Υ σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με παράλληλη στάση εργασίας από 09:00-12:00.

Επίσης, καλούμε τα μέλη της ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ και την ΠΟΠ ΕΚΑΒ να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση για να δοθεί μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης στους εργαζόμενους αλλά και μήνυμα προς το Υπουργείο και την Διοίκηση ότι το φρόνημα των εργαζομένων δεν κάμπτεται με προσπάθειες εκφοβισμού διότι οι συνάδελφοι στο ΕΚΑΒ αγωνίζονται μόνο για δίκαια αιτήματα και πραγματικά προβλήματα που βιώνουν καθημερινά στον χώρο μας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις