6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα: Από το «εντέλλεσθε» Φίλη σε ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ στην αποδόμηση του κλάδου των εκπαιδευτικών

Με αφορμή το 11ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο…

Πρόσφατα

Βουίζει το διαδίκτυο για τις ασχήμιες που εξελίχθηκαν στο 11ο εκπαιδευτικό συνέδριο. Η από καιρό σχηματισμένη πλειοψηφία ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ αλληλοστηρίχθηκαν και προσπάθησαν να τεκμηριώσουν τα ατεκμηρίωτα και ενάντια στις ψηφισμένες θέσεις του κλάδου στην διάρκεια του 11ου εκπαιδευτικού συνεδρίου.

Η μεν ΔΑΚΕ σύστησε «επιτροπή» με την βοήθεια της εξαφανισμένης ΠΕΚ, για να «τεκμηριώσει» ότι οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν την «καλή» αξιολόγηση, οι δε ΣΥΝΕΚ σύστησαν «ομάδα» τεκμηρίωσης της μαθητείας εντός της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Είναι ανέντιμη αυτή τους η στάση απέναντι στους εκπαιδευτικούς, και ανοίγουν κερκόπορτες. Το περιβάλλον είναι εκρηκτικό. Βιάστηκαν να στηρίξουν το υπουργείο και την επιτροπή «διαλόγου» και να υποστηρίξουν βασικές θέσεις των Φίλη, Λιάκου και της παρέας τους. Είναι σίγουρο ότι θα αναγκαστούν να απολογηθούν στο κλάδο, καθώς προσπάθησαν ύπουλα και ανήθικα να δώσουν χέρι βοηθείας και τα επιχειρήματα που αναζητούν όλοι οι ιθύνοντες του υπουργείου, για να υποστηρίξουν τη σφοδρή επίθεση που προετοιμάζουν για το κλάδο.

Στο ΔΣ της ΟΛΜΕ που ακολούθησε, οι δυνάμεις της πλειοψηφίας ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ υπερασπίστηκαν τη θέση τους ότι μια απόλυτη μειοψηφία, όπως οι ομάδες εργασίας του εκπαιδευτικού συνεδρίου, μπορούν (!) να εκφράσουν την γνώμη τους (!!!) ακόμα και αντίθετα στις ψηφισμένες θέσεις του κλάδου αγνοώντας (;;;) ότι το ΚΕΜΕΤΕ και τα εκπαιδευτικά συνέδρια υπάρχουν για να μελετούν και να τεκμηριώνουν τις ψηφισμένες θέσεις του κλάδου και όχι να τις αποδομούν.

Δεν μας εκπλήσσει η στάση τους. Η πλειοψηφία ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει λάβει το «εντέλλεσθε» από το Υπουργείο, για να στηρίξει την πολιτική του. Τι να πρωτοθυμηθούμε;

  • Την κατά παραγγελία νομική γνωμοδότηση – σχέδιο νόμου για το μόνιμο σύστημα διορισμών όπου «προτείνεται» ως θέση της ομοσπονδίας ένα μόνιμο σύστημα διορισμών και προσλήψεων, τελείως διαφορετικό από αυτό που έχει ψηφίσει ο κλάδος, χωρίς να έχει πάρει τη σύμφωνη γνώμη του με γενικές συνελεύσεις ή συνελεύσεις προέδρων;

  • Την απραξία και την ακινησία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, όταν τα εργασιακά και τα μορφωτικά δικαιώματα καταργούνται;

  • Τις ανακοινώσεις της τελευταίας στιγμής, για κινητοποιήσεις και απεργίες, όταν οι αποφάσεις για οργάνωση των αγώνων θα έπρεπε να υλοποιούνται αμέσως και με αποφασιστικότητα;

  • Την παγερή αδιαφορία απέναντι στις ρατσιστικές επιθέσεις σε όλη την Ελλάδα; Πού είναι η εκπαιδευτική ομοσπονδία, που θα έπρεπε να πρωτοστατεί στις κινήσεις αλληλεγγύης έξω από τα σχολεία;

  • Δεν υπάρχουν καν καταγεγραμμένες οι αποφάσεις του 17ου συνδικαλιστικού συνεδρίου της ΟΛΜΕ, του Ιουνίου του ’15!!!! Με απόλυτη και μοναδική ευθύνη του προεδρείου της ΟΛΜΕ.

  • Δυστυχώς, η ΟΛΜΕ δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί και όταν παίρνει αποφάσεις, είναι στην κατεύθυνση της ανατροπής των αγωνιστικών διεκδικήσεων και θέσεων του κλάδου.

Ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός έχει γίνει πολύ επικίνδυνος. Δεν αρκούν καταγγελίες, χρειάζεται συγκροτημένη και ενωτική παρέμβαση ανατροπής του καθεστώτος απραξίας και κυβερνητισμού , από όλες τις δυνάμεις που συνειδητοποιούν ότι οι συνθήκες είναι συνθήκες πολέμου και άγριας επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα. Οι συνθήκες απαιτούν οργάνωση, συσπείρωση. Ο κλάδος πρέπει να βρεθεί σε ετοιμότητα ΑΜΕΣΩΣ με μαζικούς, αποφασιστικούς, πολύμορφους αγώνες.

Καλούμε σε ενωτική συστράτευση κάθε παράταξη και κάθε συνάδελφο που κατανοούν την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ενωτικός, αγωνιστικός πόλος στην εκπαίδευση. Που κατανοούν την ανάγκη για ένα ενιαίο συνδικαλιστικό σχέδιο, που θα αντιπαρατεθεί συνολικά στην επίθεση που εξελίσσεται. Και σε αυτό το δρόμο θα βαδίσουμε μέχρι την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και όλων όσοι τις υλοποιούν!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις