6.7 C
Athens
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Καλύπτει την ωμή παρέμβαση της αστικής δικαιοσύνης στα συνδικάτα

Πρόσφατα

Κάλυψη στη δικαστική απόφαση που παρεμβαίνει ωμά στη λειτουργία των συνδικάτων και ακυρώνει τις αποφάσεις του 29ου Συνεδρίου του ΕΚΑ έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος από βήματος Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, που τη χαρακτήρισε κατάπτυστη.

Ο υπουργός, επικαλούμενος την «ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας και κατηγόρησε το βουλευτή ότι πέφτει σε διπλό θεσμικό ατόπημα, κάνοντάς του μάλιστα και υποδείξεις: «Πιστεύω ότι η τοποθέτησή σας ενέχει ένα διπλό θεσμικό ατόπημα: Το ένα είναι ότι μου ζητάτε να παρέμβω στη λειτουργία της Δικαιοσύνης με ένα σχόλιο σε υπόθεση η οποία στην ουσία εκκρεμεί ακόμη (…) το δεύτερο είναι ότι ονομάζετε μία δικαστική απόφαση κατάπτυστη. Κάνατε ένα χαρακτηρισμό τον οποίο θα χαιρόμουν να ακούσω στη δευτερολογία σας ότι ανακαλείτε».

Ωστόσο, ο βουλευτής δε «συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις». Ούτε λίγο ούτε πολύ, απαντώντας, είπε στον υπουργό πως όταν κρίνονται θέματα που αφορούν στην εργατική τάξη και στο εργατικό κίνημα τότε η Δικαιοσύνη είναι «ανεξάρτητη». Όταν, όμως, όταν θίγονται ζητήματα του κεφαλαίου και της εργοδοσίας τότε γίνεται των… τηλεοπτικών αδειών (σ.σ.: δηλαδή, τα αστικά κόμματα συντάσσονται με τα μεν ή τα δε επιχειρηματικά συμφέροντα) και απόπειρες επηρεασμού της «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης (σ.σ.: για παράδειγμα, υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και οι δηλώσεις του για το τι θα γίνει άμα κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος του για τα κανάλια από το ΣτΕ).

Στη δευτερολογία του, ο Ν. Παρασκευόπουλος συνέχισε στο ίδιο ύφος, καλύπτοντας την απαράδεκτη δικαστική απόφαση: «Λυπάμαι, κύριε συνάδελφε. Σας έδωσα την ευκαιρία να ζητήσετε συγγνώμη για το χαρακτηρισμό μίας απόφασης ως κατάπτυστης, αλλά εσείς δεν αξιοποιήσατε καθόλου την ευκαιρία», είπε.

Καμιά απάντηση από τον υπουργό, που κινείται και αυτός στο μνημονιακό πλαίσιο της εφαρμογής των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών λιτότητας, στο πόσο «ανεξάρτητη» τελικά μπορεί να είναι ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη, όταν το 99% των απεργιών κρίνονται παράνομες, όταν συνεχίζονται να διώκονται εργαζόμενοι για κινητοποιήσεις τους και ποιος τελικά δικαστής είναι ο… «ανεξάρτητος» και έχει δίκαιο: αυτός που ενέκρινε το καταστατικό του ΕΚΑ ή ο δικαστής που εξέδωσε τη συγκεκριμένη απόφαση.

meta-ipoteleia

Όχι στη δικαστική παρέμβαση στα εσωτερικά των συνδικάτων

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

(απόσπασμα από την ανακοίνωση · κλικ στον διπλανό σύνδεσμο για το πλήρες κείμενο)

Η απόφαση αυτή η οποία χρονικά συμπίπτει με τη συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας για τον περιορισμό των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς και με το μπαράζ επιθέσεων κυβερνητικών στελεχών απέναντι στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, πρέπει να συναντήσει την πλήρη καταδίκη απ’ όλους τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό τους κίνημα.

Το τι συνδικάτα θέλουν οι εργαζόμενοι είναι δικιά τους υπόθεση και δεν αφορά το κράτος, τη δικαιοσύνη και την εργοδοσία. Δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα τους, και η δικαιολογημένη οργή τους απέναντι στις απαξιωμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες να ερμηνευτεί ότι αφήνουν ανυπεράσπιστο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι εμπνευστές τις επίθεσης απέναντι στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι απέναντι μας και θα τους πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Είναι ευκαιρία το ΕΚΑ, μαζί με άλλα Εργατικά Κέντρα της ΓΣΕΕ και Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, αγωνιστικές ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία και εργατικές συλλογικότητες, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να πρωτοστατήσει στον συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όσων τις υπερασπίζονται, τις δικαιολογούν και τις εφαρμόζουν, μιας και η πλειοψηφία της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος και η ιδιαίτερα της ΓΣΕΕ ούτε θέλει ούτε και μπορεί να το πράξει.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις