Βουλή: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα κανάλια για τις επικείμενες χιλιάδες απολύσεις

Κεντρικό σύνθημα των συγκεντρωμένων: «Τσίπρα και Παππά, βάλτε το στο μυαλό σας καλά, όλα τα κανάλια θα μείνουν ανοιχτά»

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών παραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Οκτώβρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Βουλής, στο πλαίσιο 5ωρης στάσης εργασίας, από 12μ.-4μμ., που κήρυξαν τα συνδικαλιστικά τους όργανα, ΕΣΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΠΗΕΑ αντίστοιχα. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι εργαζόμενοι των τηλεοπτικών σταθμών ALPHA, ANTENNA, ΑΡΤ TV, EPSILON TV, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR CHANNEL, ΕΡΤ και ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν εκ νέου: να αποκατασταθεί πλήρως η συνταγματική τάξη, να παραμείνουν ανοικτοί όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας (σ.σ.: σε αντίθετη περίπτωση οδηγούνται περί τους 2.000 εργαζομένους στον καιάδα της ανεργίας, να αποκατασταθούν πλήρως τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να υπογραφούν άμεσα Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Συνάντηση με ΠτΒ

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έξω από τη Βουλή, τα προεδρεία των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση. Τους είπε ότι μιλούν σε ανοιχτά αυτιά και ότι η κυβέρνηση έχει λάβει το μήνυμα. Επιπλέον, είπε ότι δεν θα κατατεθεί μέχρι την Κυριακή η τροπολογία Παππά και όποια απόφαση ληφθεί θα είναι από το σύνολο της κυβέρνησης.

Τα προεδρεία των Ενώσεων ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους έξω από τη Βουλή, τονίζοντας ότι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί το «μαύρο» στα κανάλια είναι ο συνεχής αγώνας και οι καθημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος απηύθυνε έκκληση σε όλους τους εργαζόμενους, δημοσιογράφους και τεχνικούς να συμπορευθούν με τους αγώνες των Ενώσεών τους για την τελική νίκη και διατηρηση όλων των θέσεων εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς.