12.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Σύλλογος Προσωπικού ΕΥΔΑΠ: Διαχωρίζουν το προσωπικό σε «πατρίκιους» και «πληβείους», επιχειρώντας τη διάσπασή μας

Ένα χρόνο μετά την πρόθεση της διοίκησης για νέο οργανόγραμμα, μετά από πολλές παλινωδίες και αναβολές, έγιναν τελικά τα αποκαλυπτήρια και είδαμε όλοι την παραλλαγή της ιστορίας του Φρανκενστάϊν σε οργανόγραμμα.

Ένα οργανόγραμμα χωρίς συνοχή, χωρίς αρχή, μέση και τέλος, αναχρονιστικό χωρίς έμπνευση και όραμα για την εταιρεία και το μέλλον της. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων αποτελεί στο σύνολό του προϊόν συμβιβασμών. Κι επειδή ο δημιουργός αυτού του τερατουργήματος δεν είναι σαν τον επιστήμονα της ιστορίας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όλα είναι προσχεδιασμένα με συγκεκριμένη κατάληξη, γιατί ούτε ο χρόνος ανακοίνωσής του είναι τυχαίος σε σχέση με την μεταβίβαση των μετοχών στο υπερταμείο, αλλά ούτε και το μέγεθός του.

Λίγες μέρες πριν ήμασταν στους δρόμους να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας μας. Σήμερα η εταιρεία μας έχει αλλάξει status, πέρασε σε άλλο καθεστώς όπου τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο με χθες. Η ιδιωτικοποίηση μέσω της παράδοσης του Management είναι το μόνο σίγουρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εταιρεία και τους εργαζόμενους.

Θα πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι ο εχθρός δεν είναι προ των πυλών, αλλά ΜΕΣΑ, από την 1η Οκτωβρίου δε, άνοιξε και την «ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ».

Μας έριξαν το τυρί και ξεχάσαμε τη φάκα. Σ’ αυτή την χρονική συγκυρία αντί όλοι οι εργαζόμενοι να είμαστε μια γροθιά κάποιοι με ενέργειες σαν αυτή του οργανογράμματος διαχωρίζουν το προσωπικό σε «πατρίκιους» και «πληβείους», επιχειρώντας τη διάσπασή μας. Ελπίζουμε η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος του χώρου να αφυπνιστεί συνειδητοποιώντας ότι εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους και όχι προσωπικά ή παραταξιακά συμφέροντα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα και οι δυνάμεις που θα αντιπαρατεθούν στα σχέδια της ιδιωτικοποίησης χρειάζονται ηγεσίες που θα είναι ικανές να ανταποκριθούν στις μεγάλες προκλήσεις.

Τέλος απευθυνόμενοι στον Διευθύνοντα ρωτάμε. Γνωρίζει ότι τα επιδόματα που απλόχερα μοιράζει έχουν μισθολογικό κόστος και επηρεάζουν αρνητικά τις αποδοχές του υπολοίπου προσωπικού. Θεωρούμε ότι δεν έχετε το ηθικό δικαίωμα με τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ χρήματα να είστε επιλεκτικά γεναιόδωρος, επιχειρώντας μια τακτική εκμαυλισμού συνειδήσεων και διάσπασης της συνοχής του προσωπικού, εν μέσω μιας κρίσιμης συγκυρίας. Η ΟΜΕ το γνωρίζει αυτό και αν ναι τι προτίθεται να κάνει.

Το οργανόγραμμα αυτό δεν αποτυπώνει την καλή πρόθεση ενός καλού Διοικητή. Είναι δυστυχώς η πρώτη αποτύπωση μιας κατευθυνόμενης διαδικασίας διάλυσης και παράδοσης της εταιρείας.

Συνάδελφοι,

Σαν σύλλογος θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα για τα τεκταινόμενα στην εταιρεία μας. Ο καθένας ας σταθμίσει πλέον τα γεγονότα και αφού κατανοήσει ποιοί είναι δίπλα στα συμφέροντά του και το μέλλον του, που ταυτίζεται με το μέλλον της εταιρείας ας λειτουργήσει ανάλογα.

Κατά πλειοψηφία πλην ΔΑΚΕ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Α. ΣΚΟΝΔΡΑΣ
Ο Α. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μ. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ

Λυπούμαστε που η παράταξη της ΔΑΚΕ στο Σύλλογο Προσωπικού φυγομαχεί θέλοντας έτσι να προστατεύσει κάποιους ελάχιστα λίγους.

QUIZ:

• Ποιά θέση είναι οικουμενική στο παρόν οργανόγραμμα

• Ποιός αναπληρωτής πήρε αρμοδιότητες πριν ανακοινωθεί η τοποθέτησή του.

• Αφού οι θέσεις των Γενικών είναι έξι (6) γιατί των Βοηθών είναι οχτώ (8).

Για τις απαντήσεις σας στο mail του Συλλόγου: syllogos.prosopikoy.eydap@

Σύντομο ανέκδοτο: Αναπληρωτής βρήκε γραφείο.

Παρόμοια Άρθρα