18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εργαζόμενοι Δ. Αλίμου: ΟΧΙ στις απολύσεις – Στάση εργασίας για συμβασιούχους Καθαριότητας, Τρίτη 11/10

Από τις 12μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου για τους συμβασιούχους

Πρόσφατα

ΟΧΙ λέει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου στις απολύσεις συμβασιούχων στην Καθαριότητα, με αφορμή την «κουτσορεμένη» τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων. Ζητεί να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους, διότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Αλίμου καθώς και μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, έτσι «ώστε να σταματήσει η απαξίωση των υπηρεσιών του δήμου από την έλλειψη προσωπικού που έχει σαν συνέπεια η πολυετής μνημονιακή κατάργηση των προσλήψεων». Παράλληλα, προκήρυξε στάση εργασίας για την Τρίτη 11 Οκτώβρη 2016, από τις 12μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου για τους συμβασιούχους.

Διαβάστε επίσης
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για τροπολογία συμβάσεων καθαριότητας: Η κυβέρνηση «κόβει» και η ΚΕΔΕ «ράβει»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο Σύλλογος των εργαζόμενων Δήμου Αλίμου προκηρύσσει στάση εργασίας για την Τρίτη 11 Οκτώβρη 2016 από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου για όλους τους συμβασιούχους και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Λεωφ. Βασ.Σοφίας 15-Αθήνα),με ένα αίτημα: «καμία απόλυση». Ζητάμε κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μόνιμη και σταθερή εργασία για ΟΛΟΥΣ. Παράταση και μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των Συμβασιούχων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Ο Σύλλογος των εργαζόμενων Δήμου Αλίμου μετά την κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας για την παράταση των συμβάσεων στην καθαριότητα δηλώνει κατηγορηματικά «καμιά απόλυση στον Δήμο Αλίμου!».

Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι έχουν προσφέρει με την εργασία τους στον Δήμο αλλά και έχουν συμβάλλει στην διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών, προσφέροντας τόσο καιρό ποιοτικές υπηρεσίες στον Δημότη.

Η ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με τις επιταγές των θεσμών,ύστερα από την κατάθεση της μεταλλαγμένης τροπολογίας, είναι φανερή προκειμένου να εξαιρεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι από την τροπολογία.

Συντηρείται με αυτόν τον τρόπο ένα καθεστώς ομηρίας, ανασφάλειας και εκμετάλλευσης των συμβασιούχων συναδέλφων το οποίο εξυπηρετεί πελατειακές ανάγκες της κυβέρνησης αλλά και σκοπό έχει την αντικατάσταση της μόνιμης και σταθερής εργασίας με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ζητάμε λοιπόν να παραμείνουν όλοι οι συμβασιούχοι συνάδελφοι γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Αλίμου, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συναδέλφους έτσι ώστε να σταματήσει η απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου από την έλλειψη προσωπικού που έχει σαν συνέπεια η πολυετής μνημονιακή κατάργηση των προσλήψεων.


Σχετική αναρτήση:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις