11.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΣΚΕ ΕΚΑΒ: Κάλεσμα για το «Καραβάνι της Υγείας» στην Αθήνα, Πέμπτη 6 Οκτώβρη

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ πασχίζουμε και αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού

Πρόσφατα

Η κυβέρνηση ετοιμάζει για το επόμενο διάστημα νέες ανατροπές στα εργασιακά μας δικαιώματα. Θα έχουν ως αιχμές την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού στον Ιδιωτικό Τομέα – που θα ανοίξει τον δρόμο για νέες μειώσεις μισθών και στο Δημόσιο – και τη γενίκευση της ελαστικοποίησης και της εκ περιτροπής εργασίας. Επίσης, δρομολογείται η κατάργηση της σταθερής απασχόλησης στον Δημόσιο Τομέα, στον οποίο θα προωθηθεί και η τυπική του συρρίκνωση, μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών, κάτι που ήταν μνημονιακή υποχρέωση από το μεσοπρόθεσμο του 2011 και το οποίο οι αγώνες μας δεν επέτρεψαν, μέχρι τώρα, να εφαρμοσθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, ο περιορισμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και κυρίως η αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος, με την ακύρωση ουσιαστικά του απεργιακού δικαιώματος και την επαναφορά της ανταπεργίας των εργοδοτών, θα είναι ένα από τα κρίσιμα ζητήματα της επόμενης περιόδου.

Προετοιμάζουν το έδαφος προσπαθώντας να απαξιώσουν τους εργαζομένους στο δημόσιο και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Προετοιμάζουν το έδαφος με ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και με την απαξίωση του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι νωπές οι δηλώσεις και η συστηματική επίθεση που εξαπέλυσαν οι αναπληρωτές υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης (χρηματοδότηση της ΑΔΕΔΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό) και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου (Αγράμματοι, τεμπέληδες και υπονομευτές της προσπάθειας «μεταρρύθμισης» οι δημόσιοι υπάλληλοι). Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε και τις δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην ΔΕΘ (λιγότερο κράτος, επαναφορά του συστήματος αξιολόγησης, κινητικότητα, αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου, πάγωμα αυξήσεων κτλ. στο Δημόσιο).

Στο ΕΚΑΒ γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της επίθεσης που εξαπολύεται από την διορισμένη διοίκηση και τους παρατρεχάμενους της, σε αυτούς που ορθώνουν το ανάστημά τους, ενάντια στις ερασιτεχνικές επιλογές που προωθούν την υποβάθμιση και την υπολειτουργία του ΕΚΑΒ, τον κατακερματισμό του και την απαξίωση της υπηρεσίας μας στα μάτια και στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού. Οι συνδικαλιστές και τα προεδρεία των σωματείων πανελλαδικά αλλά και όσοι δεν είναι αρεστοί για πολιτικούς λόγους, έχουν μπει στο στόχαστρο. Προσπαθούν να μας απαξιώσουν.

ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ!! ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ – ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.

ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ συνεχίζουν τον αγώνα Σωτηρίας του ΕΣΥ. Μετά την επιτυχημένη Πορεία Διαμαρτυρίας επτά χιλιομέτρων (9.9.2016 ΔΕΘ), η οποία ονομάστηκε ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, και την δυναμική παρουσία των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Θεσσαλονίκη, συνεχίζεται και στην Αττική.

Την Πέμπτη 6 Οκτώβρη ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ συνεχίζει τον δρόμο του. Θα ξεκινήσει στις 7πμ από το ΕΚΑΒ. Θα διασχίσει τα Νοσοκομεία των Αθηνών (ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ – ΣΩΤΗΡΙΑ – ΕΡΥΘΡΟΣ – ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ – ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ – ΝΙΜΙΤΣ – ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ) και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.

ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ-ΜΑΣ ΤΡΕΜΟΥΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ στην 5ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (07:00-12:00 και στο ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ «ΥΠΟΣΧΕΣΗ» ΠΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 – ΟΙ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗ… ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΚΥΡΙΕ ΠΟΛΑΚΗ!!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ.
  • Ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με μόνιμες και όχι εποχικές προσλήψεις Διασωστών-Πληρωμάτων Ασθενοφόρων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και διασφάλιση του εθνικού του ρόλου. Μονιμοποίηση τω διασωστών με συμβάσεις έργου. Προσλήψεις Τεχνικού Προσωπικού.
  • Νέα Ασθενοφόρα οχήματα. Υλικοτεχνική υποδομή.
  • Απόσυρση της επικίνδυνης για την δημόσια υγεία απόφασης που αφορά την στελέχωση των ασθενοφόρων των Κ.Υ. με οδηγούς ΟΤΑ και Πυροσβεστικού Σώματος. Η εφαρμογή της ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ. Άμεση ένταξη των Πληρωμάτων Ασθενοφόρων των Κ.Υ. στο ΕΚΑΒ.
  • Κατάργηση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ του ΕΚΑΒ με την ανώνυμη εταιρεία ΑΕΜΥ ΑΕ στην Σαντορίνη.
  • Ένταξη της ειδικότητας μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
  • Εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Κανόνων για Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους εργασίας μας.
  • Καταβολή και αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας χωρίς περικοπές. Δαπάνη Ετοιμότητας.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ.
  • Άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων αμοιβών.

Όλοι και Όλες στο ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 και στην Πορεία Διαμαρτυρίας από το ΕΚΑΒ στο Υπουργείο Υγείας.

Δεν ανεχόμαστε την εγκατάλειψη του ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι πασχίζουμε και αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον του οργανισμού.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις