9.9 C
Athens
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης: «Αριστερά» ΜΑΤ και ξύλο σε πλειστηριασμό σπιτιού ΑμεΑ (βίντεο)

Τον ακύρωσαν οι πολίτες - Το σύνθημα που δονούσε την αίθουσα ήταν ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΣΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ, όπως και πολλά άλλα συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, κατά της κυβέρνησης και της αστυνομίας

Χαμός επικράτησε χθες το απόγευμα μέσα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, όπου δεκάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης, από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, προσπάθησαν και τελικά κατόρθωσαν να κριθεί άγονος πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας συμπολίτη μας Άτομο με Ειδικές Ανάγκες με ποσοστό 85%, λόγω εγκεφαλικών και καρδιακών επεισοδίων. Είναι πατέρας εξαμελούς οικογένειας και μάλιστα έχει και ένα γιο επίσης ΑμεΑ. Η υπόθεση πήγε να εκδικαστεί με… «αριστερά» ΜΑΤ και ασπίδες, μπροστά από την έδρα του δικαστηρίου. Η έδρα αναγκάστηκε εν μέσω συνθημάτων να αποχωρήσει στις 16.00, αφού παρέμενε από τις 15.00 στις θέσεις της, ενώ λίγο αργότερα ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας της έδρας ξαναπήραν τις θέσεις τους, εν μέσω γιουχαϊσμάτων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν άφηναν τον κόσμο που διαδήλωνε ειρηνικά να περάσει στη δικαστική αίθουσα, και κάπου εκεί άναψαν τα αίματα. Ξαφνικά εν μέσω του χαμού, μπήκε στην αίθουσα και δεύτερη διμοιρία των ΜΑΤ με όλα τα εξαρτήματα… πολέμου. Τα ΜΑΤ άρχισαν να χτυπάνε και να σπρώχνουν αδιακρίτως μέσα στη δικαστική αίθουσα, πετάχτηκαν μπουκαλάκια με νερό, άρχισαν τα σπρωξίματα και όλα αυτά μπροστά στα μάτια των εισαγγελέων και του προέδρου της έδρας. Μάλιστα, έξω από την αίθουσα και παραπλεύρως του διαδρόμου, στο ισόγειο των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, βρισκόταν «ετοιμοπόλεμη» και τρίτη διμοιρία των ΜΑΤ.

Ο δανειολήπτης χρωστάει επιχειρηματικό δάνειο 300.000 ευρώ, ενώ έχει και χρέος 60.000 ευρώ προς τον ΟΑΕΕ. Λόγω της προηγούμενης δραστηριότητάς του, ως επιχειρηματίας, δεν μπορούσε να ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη. Όπως έχει καταγγείλει, παρά τις προσπάθειες να ενταχθεί στον νόμο, συνάντησε μεθοδευμένες καθυστερήσεις στην έκδοση των απαιτούμενων εγγράφων από τις τράπεζες! Το θέμα είναι ότι είναι ΑμΕΑ από τη στιγμή που άρχισε να τον κυνηγάει η Τράπεζα Πειραιώς, μία υπόθεση που τραβάει από το 2005. Το δάνειο των 300.000 ευρώ το πήρε για να φτιάξει στούντιο για την ΕΡΤ, αλλά τελικά δεν πληρώθηκε και βρέθηκε να χρωστάει στις τράπεζες.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=ASS5ESkwLvg

Ο Μιχάλης Π. αναφέρει στην επιστολή του που είδε το φως της δημοσιότητας

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 16:00 με 17:00 στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης είναι ο πλειστηριασμός του μοναδικού ακινήτου που έχουμε τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου. Ένα διαμέρισμα 86 τετραγωνικών μέτρων, δωρεά από τον δάσκαλο πατέρα μου, που αγοράστηκε με δάνειο διάρκειας 40 χρόνων, πριν από 45 περίπου χρόνια.

Είχα μια εταιρία Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. και σαν υπεργολάβος εγκατέστησα τους πομπούς για την ψηφιακή τηλεόραση της ΕΡΤ Α.Ε. και κατασκεύασα το σύγχρονο STUDIO Δ’ της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ βρήκε τρόπο να πληρώσει τους υπεργολάβους-ιταλικές εταιρίες και την έκπτωτη εταιρία, αφήνοντας παντελώς απλήρωτη τη δική μου εταιρία. Για το θέμα ενημερώθηκε ο τότε αρμόδιος υπουργός, οι μετέπειτα υπουργοί και το γραφείο του πρωθυπουργού, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, παρά μόνο υποσχέσεις.

Για τα έργα αυτά, πήρα δάνεια και έβαλα το σπίτι μου εγγύηση για το κεφάλαιο κίνησης της εταιρίας μου. Αφήνοντάς με απλήρωτο η ΕΡΤ, δενμπορούσα να αποπληρώσω τις υποχρεώσεις μου, και ταυτόχρονα από την πίεση των καταστάσεων αυτών, καταστράφηκε η υγεία μου, αφήνοντάς με ολικά ανάπηρο με πολλά και σοβαρότατα προβλήματα.

Εγώ είμαι ένας ολικά ανάπηρος, με ποσοστό αναπηρίας 85% πιστοποιημένο από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), με πολλά και πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Σημειώνω ότι δεν έχω κανένα εισόδημα, ούτε σύνταξη, ούτε και κανένα επίδομα αναπηρίας από πουθενά. Δεν έχω κανένα έσοδο, διότι ενώ κατέθεσα τα δικαιολογητικά και την αίτηση για κρίση από επιτροπή για χορήγηση ποσοστού αναπηρίας για συνταξιοδότηση το 2010, λόγω κατάργησης των επιτροπών και δημιουργίας των ΚΕΠΑ, μου επέστρεψαν με συστημένο τον φάκελο που είχα καταθέσει, ενημερώνοντάς με ότι πρέπει να ξεκινήσω τη διαδικασία αυτή από την αρχή στα ΚΕΠΑ. Τελικά,πέρασα από επιτροπή και πήρα την απόφαση στα τέλη του 2014. Ολα αυτά τα χρόνια που δεν εργαζόμουν, το ταμείο μου, ο ΟΑΕΕ, με χρέωνε με εισφορές και τελικά δεν μου χορήγησαν σύνταξη, λόγω οφειλών!!!!! Επίσης, δεν μου χορηγήθηκε ούτε το πενιχρό επίδομα βαριάς αναπηρίας για τους ίδιους λόγους!!!!

Είμαι πολύτεκνος πατέρας 4 παιδιών, με το ένα από τα παιδιά μου αυτιστικό, ανάπηρο με ποσοστό αναπηρίας 80% πιστοποιημένο από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)

Έχω μηδενικό εισόδημα, είμαι άπορος με βιβλιάριο απορίας του Δήμου μου, για να μπορώ να έχω τα στοιχειώδη φάρμακα που χρειάζομαι για να κρατηθώ στη ζωή.

Είμαι στη διαδικασία υπαγωγής στον νόμο 3869/2010 Κατσέλη, αλλά οι τράπεζες δεν μου χορηγούν τα απαραίτητα για την υπαγωγή στην προστασία του νόμου αντίγραφα δανειακών συμβάσεων, παρ’ όλο το μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής μου από την υποβολή της αίτησης χορήγησης, επικαλούμενες τη συγχώνευση και τη δυσκολία στην αναζήτηση παλιών συμβάσεων.

Το ακίνητο αυτό είναι το μοναδικό μας περιουσιακό στοιχείο, και η τράπεζα το γνωρίζει αυτό. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζει στον πλειστηριασμό του.

Παρόμοια Άρθρα