15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εργαζόμενοι «Εγνατίας»: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 29/9 κατά του ξεπουλήματος της οδού

Πρόσφατα

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην Εγνατία οδό αντιδρώντας -όπως τονίζουν- στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητοδρόμου. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουν και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο σταθμό διοδίων των Μαλγάρων, σε περιφερειακούς σταθμούς της οδού και στα κεντρικά γραφεία της ομώνυμης εταιρείας.

Ήδη από την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας έως τις 3 μετά το μεσημέρι, ενώ στις 11 το πρωί διέκοψαν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, με αποτέλεσμα αυτή να αναβληθεί, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου τους Θανάσης Τενεκές.

«Οι εργαζόμενοι παραμένουμε σταθεροί στην εναντίωσή μας στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και του συνόλου του στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας, μήκους σχεδόν 1.000 χιλιομέτρων, γιατί είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, θα ωφελήσει μόνο τον πιθανό παραχωρησιούχο και θα επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες από την αύξηση των διοδίων» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωσή τους. Σύμφωνα με τους εργαζομένους, με την παρούσα διαχείριση από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και διατηρώντας τα διόδια σε επίπεδο κοινωνικά αποδεκτό, στα επόμενα 30 έτη μπορεί να παραχθεί πλεόνασμα έως και 2 δισ. ευρώ.

Πηγή: thepressproject.gr


Σχετική ανάρτηση:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις