15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φωτίου: Χασομέρηδες και αγράμματοι… δημόσιοι υπάλληλοι!!!

Λέει τους υπαλλήλους των υπουργείων τεμπέληδες και το 85% των υπαλλήλων του δικού της υπουργείου αγράμματους (βίντεο)

Πρόσφατα

Θα μπορούσε να πει κανείς πως η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου είναι μια πολύ καλή… μαγείρισσα. Ξέρει πως φτιάχνονται τα γεμιστά, οι μαρμελάδες, οι περικοπές προνοιακών επιδομάτων και πάει λέγοντας. Γνωρίζει, όμως, να κάνει και κάτι άλλο: να «μαγειρεύει» κοινωνικό αυτοματισμό εις βάρος των υπαλλήλων του υπουργείου της. Προφανώς, πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια απαξίωσης των δημόσιων υπαλλήλων, σε συνέχεια της επίθεσης που ξεκίνησε ο συνάδελφός της, αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, με τις αήθεις επιθέσεις του εναντίον της ΑΔΕΔΥ.

Από το Γιώργη Χρήστου

Τι είπε η Θεανώ; Σε ομιλία της, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη, ανέφερε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία δεν κάνουν τίποτε και πως στο υπουργείο της ένα 15% των υπαλλήλων, νέοι «άνθρωποι που ξέρουν γράμματα» (δηλαδή, οι άλλοι είναι αγράμματοι), τη βοηθά. Οι υπόλοιποι την υπονομεύουν (στο βίντεο από 6:50).

Με λίγα λόγια; Το «επιτελικό κράτος» είναι εδώ, ενωμένο δυνατό και φέρνει… αξιολόγηση, στοχοθεσία, οργανογράμματα και ποσοστά. Και επειδή ο «πονηρός» νόμος δε λέει τι θα γίνουν αυτοί που θα κριθούν ανάξιοι του αναστήματος (του κράτους, του Χριστόφορου, της Θεανούς και των άλλων παιδιών), σε σύγκριση με αυτόν του Μητσοτάκη που «έδειχνε» απολύσεις και τώρα έχει βγάλει την αντιμνημονιακή ντουντούκα,νομίζω ότι η απάντηση είναι απλή: στο αναμορφωτήριο των ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ.

Από τα «top» της αναπληρώτριας υπουργού; Το παράπονό της ότι δεν έχει φίλια συνδικάτα η κυβέρνηση, θέλει δηλαδή και αυτή να γεμίσουν τα συνδικάτα κυβερνητικούς συνδικαλιστές (σ.σ.: κατά το σοβαρή και συνεργάσιμη ΑΔΕΔΥ του Βερναρδάκη). «Δεν έχουμε συνδικάτα φιλικά σε εμάς… Ούτε στην πρωτοβάθμια, ούτε στη δευτεροβάθμια, ούτε τριτοβάθμια (σ.σ.: προφανώς, της διαφεύγει η ΓΣΕΕ)… Δεν υπάρχει παρά μόνο ένα εχθρικό κράτος που έχει στηριχθεί στις πελατειακές σχέσεις των προηγούμενων (σ.σ.: και πάλι της διαφεύγει, για παράδειγμα, το «φύτεμα» προϊσταμένων στα δημόσια νοσοκομεία, οι κατά καιρούς φωτογραφικές διατάξεις για «ημετέρους» κ.λπ.)», λέει (στο βίντεο από 3:51).

Πηγή βίντεο: nstv webtv

Αντιδρώντας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας (ΟΣΥΠΕ) πραγματοποιεί, την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη και ώρα 9.30πμ., έκτακτη συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα συζήτησης, «τη λήψη απόφασης σχετικά με τη μορφή των αντιδράσεών μας – κινητοποιήσεις, έπειτα από την αήθη επίθεση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου που δέχτηκαν οι Υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Δημοσιοϋπαλληλικό μας Κίνημα, με τις απαράδεκτες δημόσιες αναφορές της στην ομιλία της σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη».

Η ΑΡΣΥ έχει ήδη καταθέσει «στα συλλογικά όργανα πρόταση σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης στη νέα επίθεση της πολιτικής ηγεσίας. Η οποία θα πρέπει να είναι δυναμική, μαζική και ουσιαστική. Σε καμία περίπτωση συμβολική και για τον τύπο».


Σχετικές αναρτήσεις:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις