19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παρασκευή 26/9: «Αυλαία» για τη Softex και καταγγελία όλων των συμβάσεων προσωπικού

Πρόσφατα

Ήταν στα μέσα Ιανουαρίου, όταν οι εργαζόμενοι της άλλοτε κραταιάς βιομηχανίας Softex (Αθηναϊκή Χαρτοποιία) ενημερώνονταν από τη διοίκηση της ότι το εργοστάσιο της χαρτοβιομηχανίας στον Βοτανικό διακόπτει οριστικά τη λειτουργία του. Οκτώ μήνες έπειτα από εκείνη την ημέρα και συγκεκριμένα την ερχόμενη Παρασκευή πρόκειται να παιχτεί η τελευταία πράξη για μια από τις πλέον ιστορικές βιομηχανίες της χώρας.

Την ερχόμενη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 12:00, λοιπόν, έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας. Μεταξύ των θεμάτων που θα κληθούν να αποφασίσουν οι μέτοχοι, πέραν της έγκρισης των οικονομικών καταστάσεων της απελθούσας χρήσης, των πεπραγμένων του διοικητικού συμβουλίου και των αμοιβών αυτού, είναι η υιοθέτηση μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 47 του κ.ν. 2190/1920 (σ.σ. προβλέπει τη λύση της εταιρείας ή την υιοθέτηση άλλου μέτρου), αλλά και την επικύρωση της από 18 Ιανουαρίου απόφασης του διοικητικού συμβουλίου για οριστική διακοπή της παραγωγικής λειτουργίας της εταιρείας και έναρξης των σχετικών ενεργειών καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας όλου του υπηρετούντος στην εταιρεία προσωπικού.

Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε πως στις 16 Μαρτίου, δηλαδή προ εξαμήνου, είχε πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφαλούδη, τριμερής συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της Softex με θέμα την απόφαση της μητρικής εταιρείας, της ιταλικής Bolton Group, να κλείσει οριστικά την Αθηναϊκή Χαρτοποιία. Εκείνη η συνάντηση είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο με το υπουργείο να αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει μετά από τη συνάντηση πως: «βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας εναλλακτικών λύσεων για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα» (σ.σ.: ό,τι λέει συνήθως, δηλαδή, σε τέτοιες περιπτώσεις, σε μια προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας να εμπαίξει τους εργαζομένους που οδηγούνται κατά κύματα στην ανεργία και να τους γεννήσει την… ελπίδα που δεν έρχεται).

Με πληροφορίες από capital.gr


Σχετικές αναρτήσεις:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις