11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καταδίκη από ΜΕΤΑ των εκβιαστικών απολύσεων στα σουπερμάρκετ «Discount Markt»

Πρόσφατα

Με σωρεία εκβιαστικών απολύσεων, απαντά η «Εγνατία Α.Ε.», ιδιοκτήτρια εταιρεία των σουπερμάρκετ «Discount Markt», με έδρα τα Λαγυνά Θεσσαλονίκης, στη δράση του νεοσύστατου πανελλαδικού επιχειρησιακού Σωματείου με έδρα την Κατερίνη. Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει ακόμα και απολύσεις «απείθαρχων» διευθυντών καταστημάτων, οι οποίοι δεν δέχθηκαν να παρεμποδίσουν την νόμιμη συνδικαλιστική δράση του Σωματείου, όπως τους «συμβούλευσε» η εργοδοσία μέσω του διευθυντή πωλήσεων.

Η αιτιολογία των απολύσεων κοινότοπη: ελλιπής καθαριότητα χώρου κ.λπ. Και αυτό, την ώρα που διαφαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση της στυγνής εργοδοσίας να αντικαταστήσει τους μεγαλύτερους σε ηλικία και με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας, με νέους κάτω από 25 χρονών με τους μισθούς τύπου φιλοδωρήματος.

Το ΜΕΤΑ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους – εντελώς άδικα και παράτυπα- απολυμένους συναδέλφους, και απαιτεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων. Οι αντεργατικές πολιτικές και πρακτικές και το αντεργατικό περιβάλλον που συντηρεί η κυβέρνηση στους χώρους εργασίας, μετά και την υπογραφή του 3ου μνημονίου, και που αναμένεται να εντείνει με το νέο εργασιακό «Αρμαγεδδώνα» στα εργασιακά, τον οποίο θα φέρει από το φθινόπωρο σε πλήρη «σύμπνοια» με τους δανειστές και το κεφάλαιο (μείωση κατώτατου μισθού, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, με σημείο αιχμής την κατάργηση της απεργίας κτλ.), δεν μπορεί να είναι το μέλλον των εργαζόμενων. Όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες δεν πρέπει να αφήσουμε το φόβο να κυριαρχήσει. Δύναμη μας είναι η οργάνωση, ο αγώνας και η ταξική μας αλληλεγγύη.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζομένους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να αγωνιστούν μαζί για την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ, και να ενώσουν τη φωνή τους με το σύνολο του ελληνικού λαού για την κατάργηση των μνημονίων, τη στάση αποπληρωμής του χρέους και τη διαγραφή του και τη σύγκρουση με την «ιερά συμμαχία» της κυβέρνησης, των δανειστών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Tέλος, καλεί όλους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τη νεολαία, το λαό να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων, στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6μμ.

07-09-16


Σύνδεσμοι για να κατεβάσετε την ανακοίνωση
(πατήστε στις φωτογραφίες)

pdf Buttondownload-docx

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις