4 C
Athens
Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας: Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ λειτουργεί ενιαία (άρα και για το ΚΕΡΑΝΗΣ)

Πρόσφατα

Το ergasianet.gr σε προηγούμενη του ανάρτηση αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε ο Σύλλογος Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων με το γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Ν. Ματζάκο για το «αμαρτωλό» κτήριο Κεράνης και τις δεσμεύσεις του ότι δε θα γίνει καμία μετακίνηση μέσα στον Αύγουστο αλλά και στα όσα είπε ο κρατικός αξιωματούχος για τη μετάλλαξη του Πρωθυπουργού και τις υποσχέσεις του έναντι του λαού. Υπενθυμίζουμε: «Πώς ζητάτε από εμένα να είμαι συνεπής με όσα έχω πει, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας έκανε ΝΑΙ το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού;;;» (εδώ το πλήρες θέμα).

Η αποκάλυψη του ergasianet.gr έγινε με βάση ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ του Συλλόγου προς τα μέλη του και όχι προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τα ανώτατα διοικητικά της στελέχη. Κι όμως… αυτή επέλεξε να παρέμβει επί μιας καθαρά συνδικαλιστικής δραστηριότητας, και απάντησε.

Απάντησε, όχι διά στόματος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, για τον οποίο ο ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας είπε ότι «την “πρεμούρα” για το Κεράνης την έχει ο αναπληρωτής», αλλά μέσω του ιδίου του «θιγόμενου», του Ν. Ματζάκου δηλαδή. Και τι λέει, εμμέσως αυτή τη φορά; Ότι «την “πρεμούρα” για το Κεράνης την έχει ο αναπληρωτής».

Η απάντηση Ματζάκου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήρθε κατόπιν πιέσεων των πολιτικά ανωτέρων του (σ.σ.: οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κρατά αποστάσεις στη… μάχη για το Κεράνης). Όπως λέει: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι: 1. Τα αναγραφόμενα στην ανακοίνωση (σ.σ.: δεν είναι ανακοίνωση, αλλά ενημερωτικό σημείωμα προς τα μέλη του Συλλόγου) διαστρεβλώνουν πλήρως την πραγματικότητα και δεν ανταποκρίνονται σε όσα ανέφερα και εξήγησα, σε έναν καλόπιστο διάλογο. 2. Ειδικά τα αναγραφόμενα σε δηλώσεις μου για τον Πρωθυπουργό, είναι ψευδή και ανυπόστατα».

Συνεχίζοντας, όμως, ειδικά για το «αμαρτωλό» κτήριο Κεράνης, «αδειάζει» την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τον ίδιο τον Τρ. Αλεξιάδη, που του το έχουν «χρεώσει»: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου λειτουργεί ενιαία και με βάση συγκεκριμένες πολιτικές», λέει.

Ο Σύλλογος Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων, με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (σ.σ.: όχι ενημερωτικό σημείωμα), δε στέκεται «στην αποτυχημένη προσπάθεια της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ να διαψεύσει όσα με σαφήνεια διατυπώθηκαν παρουσία του προεδρείου του Συλλόγου μας». Στηλιτεύει, όμως, το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου «δεν λέει τίποτα για την ταμπακιέρα. Σιωπά στο γεγονός ότι της χρεώνουμε επιλογές που ”ξεπλένουν” ένα τεράστιο και διαχρονικό οικονομικό σκάνδαλο, σιωπά στο ότι ακολουθεί αδιαφανείς και περίεργες διαδικασίες, σιωπά στο ότι αγνοεί επιδεικτικά εν εξελίξει εισαγγελικές έρευνες για την υπόθεση, σιωπά στο γεγονός ότι με τις επιλογές της το δημόσιο θα υποστεί μια τεράστια οικονομική ζημιά κ.λπ.».

Ως εργαζόμενοι, σημειώνει, «ήμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε απέναντι σε φαινόμενα αδιαφάνειας και διαπλοκής. Το γεγονός ότι η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ στο κλείσιμο της ανακοίνωσης της μας ανάγει σε εχθρούς της, μάλλον αποδεικνύει την πλευρά στην οποία βρίσκεται αυτή σήμερα».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ να τοποθετηθεί δημόσια επί ενός Ενημερωτικού Σημειώματος του Συλλόγου μας προς τους εργαζόμενους (το οποίο και επισυνάπτουμε), έχει σίγουρα ενδιαφέρον.

Δεν πρόκειται όμως να σταθούμε στην αποτυχημένη προσπάθεια της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ να διαψεύσει, όσα με σαφήνεια διατυπώθηκαν παρουσία του προεδρείου του Συλλόγου μας. Κρατάμε μόνο την ξεκάθαρη παραδοχή τους ότι, επί τόσο σοβαρών ζητημάτων, μπορεί η πολιτική ηγεσία να λέει διαφορετικά πράγματα σε κλειστές συναντήσεις (στο όνομα ενός καλόπιστου, όπως αναφέρεται, διαλόγου) και διαφορετικά δημοσίως.

Έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι, ενώ η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ αναφέρεται στο ενημερωτικό μας σημείωμα, δεν λέει τίποτα για την ταμπακιέρα. Σιωπά στο γεγονός ότι της χρεώνουμε επιλογές που ”ξεπλένουν” ένα τεράστιο και διαχρονικό οικονομικό σκάνδαλο, σιωπά στο ότι ακολουθεί αδιαφανείς και περίεργες διαδικασίες, σιωπά στο ότι αγνοεί επιδεικτικά εν εξελίξει εισαγγελικές έρευνες για την υπόθεση, σιωπά στο γεγονός ότι με τις επιλογές της το δημόσιο θα υποστεί μια τεράστια οικονομική ζημιά κλπ..

Η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ, είναι εμφανές ότι διακατέχεται απ’ την αγωνία να ”μαζέψει” ό,τι μπορεί. Για την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, τα όσα σοβαρότατα της καταλογίζονται είναι μάλλον άνευ σημασίας μπροστά στην αγωνία διατήρησης των θέσεων που κατέχουν.

Και κλείνοντας…

Ως εργαζόμενοι ήμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε απέναντι σε φαινόμενα ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ. Το γεγονός ότι η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ στο κλείσιμο της ανακοίνωσης της μας ανάγει σε εχθρούς της, μάλλον αποδεικνύει την πλευρά στην οποία βρίσκεται αυτή σήμερα.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις