18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Παιδικοί: «Θα» συσταθεί επιτροπή για τα προβλήματα

Το 50% των παιδιών – δικαιούχων γονέων εκτός στο Δήμο Σκύδρας

Πρόσφατα

Με τη γνωστή «καραμέλα» ότι ο αριθμός ωφελούμενων για τους παιδικούς σταθμούς είναι υψηλότερος από κάθε άλλη χρονιά, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουπλής, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: τα χιλιάδες παιδιά που μένουν εκτός, παρά το ότι οι γονείς τους είναι δικαιούχοι του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς «Εναρμόνιση Επαγγελματικής & Οικογενειακής Ζωής». Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει σαφή εικόνα για τις οικογένειες που δεν έλαβαν «voucher» για τη συμμετοχή των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ.

Όπως είπε ο Π. Κουρουπλής, μετά τη συνάντηση που είχε για το θέμα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, παρουσία των υφυπουργού Εσωτερικών Γ. Μπαλάφα, του ειδικού γραμματέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) του υπουργείου Οικονομίας Γ. Ιωαννίδη (σ.σ.: έχει το «πάνω χέρι» στο πρόγραμμα), του προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Δ. Καλογερόπουλου, του διευθύνοντα συμβούλου Θ. Γκοτσόπουλου, η απρόσκοπτη λειτουργία των σταθμών θα διασφαλιστεί με την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων, ενώ σύντομα θα ακουλουθήσουν παρεμβάσεις διορθωτικού χαρακτήρα. Από τη συνάντηση, έλειπαν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι: εκπρόσωποι των γονέων και φυσικά οι εργαζόμενοι.

Αναφερόμενος στο νέο σύστημα που εφαρμόστηκε φέτος για την τοποθετήση των μικρών παιδιών στα προγράμματα παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ, είπε, ότι πρόκειται για ένα νέο σύστημα που επιχειρεί να έχει διαφάνεια και δικαιοσύνη, αλλά παρουσιάζει και ορισμένα ζητήματα που χρήζουν διόρθωσης. Για αυτό το λόγο, θα προχωρήσει σε μία διάταξη που να ρυθμίζει κάποια ζητήματα των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και θα συσταθεί επιτροπή, η οποία με την ολοκλήρωση της υλοποίησης του νέου προγράμματος, από την 1η Οκτωβρίου, θα δει τι ζητήματα προκύπτουν, ώστε να γίνουν παρεμβάσεις διορθωτικού χαρακτήρα.

Δ. Σκύδρας: 50% των παιδιών εκτός

Χαρακτηριστικό του «αλαλούμ» και των «καινοτομιών» του προγράμματος είναι ο Δήμος Σκύδρας. Εκεί, όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο δήμος, «η επιλογή – τοποθέτηση δικαιούχων στους Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ του προγράμματος – δράσης “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2016-17” της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. ανταποκρίνεται περίπου στο 50% των υποβληθεισών αιτήσεων που έχουν προϋποθέσεις ένταξης στην προαναφερόμενη δράση.

»Δυστυχώς, ενώ πολλές από τις αιτήσεις των μητέρων (υποψήφιων ωφελουμένων) πληρούσαν τις προϋποθέσεις και τους όρους ένταξης, τέθηκαν εκτός προγράμματος, προκαλώντας δικαιολογημένα την οργισμένη αντίδραση των αποκλειομένων, αδίκως, συμπολιτών μας».


Διαβάστε επίσης:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις