Όπως είναι γνωστό, αν και ο επιχειρηματικός όμιλος Καλογρίτσα κατέθεσε εκπρόθεσμα, κατά 40 λεπτά, την εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Αττικής, ύψους 3 εκατ. ευρώ, ωστόσο, μπήκε στο διαγωνισμό – παραπλάνησης του λαού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος βρίσκεται εν εξελίξει.
«Αλήθεια», αναρωτιέται σε σχόλιό της η ΤΟΜΗ – Αυτόνομο Δίκτυο Μηχανικών, «είναι τυχαίο που η ATTICA έσπευσε να λύσει το πρόβλημα του ομίλου Καλογρίτσα την ύστατη στιγμή; Προκύπτει από κάπου η δυνατότητα του ομίλου να πάρει εγγυητική ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ από την τράπεζα, της οποίας βασικός μέτοχος παραμένει το ΤΣΜΕΔΕ; Ή η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να στηρίξει τον εκλεκτό της να στήσει το δικό της κανάλι στις πλάτες του ταμείου των χειμαζόμενων μηχανικών;»
Πάντως, η όλη διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες θυμίζει «εκλογή Πάπα», καθώς οι νέοι μιντιάρχες είναι κλεισμένοι -κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας- στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, μαζί με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, και κάνουν… προσφορές, ώστε την Πέμπτη τα ξημερώματα να έχουμε «λευκό καπνό», ήτοι τους τέσσερις νικητές, καναλάρχες πανελλαδικής εμβέλειας.