«Ευαγγελισμός»: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στα Επείγοντα, ώρα 11.30πμ. – Τετάρτη 31/8

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

«Το σωματείο μας δεν θα σταματήσει να διεκδικεί ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας χωρίς επιχειρηματική δράση. Παλεύουμε για τα δικαιώματα των ασθενών και για τα αυτονόητα δικαιώματα των υγειονομικών και ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι μαζικός απ’ όλους τους εργαζόμενους για να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Αυτό αναφέρει το ΣΕΝΕ στην ανακοίνωσή του, με αφορμή τη στάση εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι (συμπεριλαμβάνονται και οι εργολαβικοί εργάτες) στον «Ευαγγελισμό», από τις 11πμ.-15μμ., με αφορμή τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, τις ελλείψεις προσωπικού αλλά και το συνεχιζόμενο καθεστώς της απλήρωτης εργασίας στους εργολαβικούς εργάτες. Στις 11.30πμ., οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΝΕ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 11πμ – 3μμ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ 11:30

– Συνάδελφοι ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν ανεχόμαστε την απλήρωτη δουλειά που γονατίζει τους συναδέλφους μας.

– Η τεράστια έλλειψη προσωπικού μας έχει εξοντώσει.

– Η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου είναι σε οριακά επίπεδα.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.
ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ.
ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Α.    Ο εμπαιγμός από Κυβέρνηση και Εργολάβο δεν έχει τέλος!

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, εστίαση και φύλαξη (περίπου 450) δουλεύουν ασταμάτητα και παρέχουν κανονικά υπηρεσίες στο Νοσοκομείο. Παρόλα αυτά μένουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΔΩ και 3 μήνες. Πριν δύο μήνες με διαρκή κινητοποίηση 15 ημερών αποτρέψαμε δύο απολύσεις και καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα Απρίλη και Μάη. Από τότε είναι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ. Τονίσαμε και στη Διοίκηση και στο Υπουργείο τον κίνδυνο ότι αυτό θα συνεχιστεί.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!

Η κατάσταση αυτή δεν έπεσε απ’ τον ουρανό. Κυβέρνηση, υπουργείο υγείας και  Διοίκηση θριαμβολογούσαν εδώ και καιρό ότι δήθεν τέλειωσε η εκμετάλλευση των εργολάβων κι όλα τα προβλήματα των εργαζομένων θα λυθούν με τις ατομικές συμβάσεις. Εμείς προειδοποιούσαμε ότι μέλημά τους δεν ήταν τα δικαιώματα των συναδέλφων, αλλά θέλουν να μειώσουν κι΄άλλο το κόστος της εργατικής δύναμης ελαστικοποιώντας ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις. Ζητήσαμε επίμονα και στη Διοίκηση και πολύ περισσότερο απ΄το Υπουργείο να καλυφθεί νομοθετικά το όποιο μεταβατικό διάστημα μετά τη λήξη των συμβάσεων με τους εργολάβους, ώστε κανείς εργαζόμενος να μη μείνει απλήρωτος.

Το υπουργείο επέλεξε τον εμπαιγμό και εκθέτει τους εργαζόμενους στον ορατό πλέον κίνδυνο να χαθούν τα δεδουλευμένα. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Παράλληλα, η Διοίκηση έχει σοβαρή ευθύνη και για το γεγονός ότι σιωπηρά ανέχεται τους εργολάβους που μήνες τώρα έχουν λήξει οι συμβάσεις τους με το νοσοκομείο, αλλά συνεχίζουν ν’αλωνίζουν στο χώρο, να κερδοσκοπούν και να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους!

Συνάδελφοι για πολλοστή φορά τονίζουμε:

Κυβέρνηση και Εργολάβοι είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Τρομοκρατία και απληρωσιά από τον εργολάβο, ατομικές συμβάσεις με κατάργηση δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με αίμα εργατών είναι η πολιτική της Κυβέρνησης.

Παλεύουμε αταλάντευτα να πληρωθούν ΕΔΩ & ΤΩΡΑ όλα τα δεδουλευμένα, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συνάδελφοι εργολαβικοί εργάτες. Απαιτούμε μόνιμη & σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα κι όχι νέα δεσμά!

Β.    Η έλλειψη προσωπικού έχει κυριολεκτικά βαρέσει «κόκκινο». Δουλεύουμε διαρκώς σε μεγάλη ένταση με προσωπικό ασφαλείας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι: πριν τις συγχωνεύσεις υπήρχαν 1300 περίπου κενές οργανικές θέσεις. Η προηγούμενη Κυβέρνηση κατάργησε τις μισές. Η τωρινή Κυβέρνηση αντί να αρχίσει να καλύπτει με μόνιμο προσωπικό τα τεράστια κενά μεγαλώνει περισσότερο την έλλειψη προσωπικού!! Έτσι αυτή τη στιγμή οι αποχωρήσεις ξεπερνάνε κατά 65 τις όποιες προσλήψεις που λένε ότι θα… κάνουν.

Ποιος θα λειτουργήσει τα 8 νέα χειρουργεία όταν απαιτούνται μόνο για αυτά 84!! νέες προσλήψεις νοσηλευτών. Με τόσο όγκο δουλειάς ποιος θα λειτουργήσει τις μονάδες, τις κλινικές, τα εργαστήρια και τις 2 έτοιμες χειρουργικές  αίθουσες που δεν λειτούργησαν ποτέ;

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Γ.    Προϋπολογισμός Νοσοκομείου:

Έχουμε κατ επανάληψη τονίσει και πριν μήνες και κάθε χρόνο από τον καιρό της καπιταλιστικής κρίσης την ανάγκη για επαρκή χρηματοδότηση των λειτουργικών αναγκών του Νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με αίσθηση ευθύνης – γνωρίζοντας όσα στοιχεία μας δίνουν οι υπηρεσίες – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ. Το Νοσοκομείο επιφορτίστηκε με τη χορήγηση των ακριβών φαρμάκων και με τη νοσηλεία των ανασφάλιστων. Ταυτόχρονα ο όγκος δουλειάς αυξήθηκε. Χρηματοδότηση γι’ αυτές τις σοβαρές και απαραίτητες λειτουργίες δεν έγινε. Φτάσαμε στο σημείο στον 8ο μήνα να έχει σχεδόν εξαντληθεί ο ετήσιος προϋπολογισμός.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ για να μην προκύψει έλλειψη φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, φαινόμενο που ζούμε έντονα τα τελευταία χρόνια, ειδικά τους τελευταίους μήνες του έτους.

Το σωματείο μας δεν θα σταματήσει να διεκδικεί ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας χωρίς επιχειρηματική δράση. Παλεύουμε για τα δικαιώματα των ασθενών και για τα αυτονόητα δικαιώματα των υγειονομικών και ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι μαζικός απ’ όλους τους εργαζόμενους για να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ
ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙΚΟ & ΤΑΞΙΚΟ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ

Print Friendly, PDF & Email