1.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Κατρούγκαλος: Μόνον να τον ευχαριστήσουν οι συνταξιούχοι δε ζήτησε

ΚΥΝΙΚΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΝ ΔΕ ΔΙΝΑΜΕ ΤΑ 384, ΔΕ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Πρόσφατα

Στην κυνική ομολογία ότι όλοι οι μελλοντικοί συνταξιούχοι στην πραγματικότητα θα παίρνουν… ΕΚΑΣ προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο Γιώργος Κατρούγκαλος προσπαθώντας να υπερασπιστεί την φράση που είπε μια ημέρα νωρίτερα ότι «κανείς Έλληνας δεν θα είναι φτωχός με 384 ευρώ». Ενώ μέχρι σήμερα υπερασπιζόταν συνεχώς τη θέση, πως δε υπάρχει πρόβλημα με τις συντάξεις στο μέλλον, σήμερα είπε κυνικά απευθυνόμενος στη δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ που το έκανε τις σχετικές ερωτήσεις, ότι «αν δεν δίναμε τα 384 ευρώ δεν θα παίρνατε ποτέ σύνταξη στο μέλλον». Αυτό που δε ζήτησε ο υπουργός Εργασίας από τους συνταξιούχους, με βάση τα ανωτέρω λεγόμενά του, ήταν να του πουν και «ευχαριστούμε που μας δίνεις σύνταξη».

Παράλληλα, ομολόγησε εκ νέου ότι το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι του 2015 (σ.σ.: προδίδοντας και ανατρέποντας το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος) περιλαμβάνει πολλά μέτρα λιτότητας αλλά και πολλά νεοφιλελεύθερα μέτρα, τα οποία βεβαίως εφαρμόζουν οι κυβερνώντες κατά γράμμα, όσο και εάν διατείνονται πως είναι… αριστερή κυβέρνηση. Και αυτό, διότι μια αριστερή κυβέρνηση δε θα ανεχόταν ποτέ μνημόνια. Έτσι απλά.

Υποστήριξε, μάλιστα, ψευδώς ότι το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το μνημόνιο 3 δηλαδή, είναι πολύ ηπιότερο από τα προηγούμενα, προσθέτοντας ότι «τώρα προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε αυτά τα νεοφιλελεύθερα μέτρα με δικαιότερα». Η αλήθεια, όμως, είναι άλλη και την είδαν και θα την ξαναδούν οι συνταξιούχοι στις τσέπες τους, όπως επίσης και οι εργαζόμενοι, που ετοιμάζονται να δεχθούν και νέο πλήγμα στα δικαιώματά τους από Σεπτέμβριο. Πέραν αυτού, το μνημόνιο 3 είναι το σκληρότερο όλων και επιπλέον έρχεται να επιβάλλει ό,τι οι αγώνες των εργαζομένων απέτρεψαν με τους αγώνες τους τα χρόνια που κυβερνούσαν οι άλλες μνημονιακές δυνάμεις του τόπου, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά τη χθεσινή δήλωσή του ότι κανένας Έλληνας δεν θα είναι φτωχός με τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης που θεσπίστηκε από το (απ)ασφαλιστικό του υποστήριξε ότι προκύπτει από τον ορισμό που δίνει η ΕΕ για τον ορισμό της φτώχειας,ότι πρέπει να είναι στο 60% του κατώτατου μισθού. Μάλιστα θέλοντας να «χρυσώσει το χάπι» είπε ότι το 2010 είχαν οριστεί ως βασική σύνταξη τα 360 ευρώ και σε μια περίοδο που η Ελλάδα ήταν πιο πλούσια. Είπε, τέλος, ότι κανείς δεν θα πάρει μόνο 384 ευρώ. «Αυτό είναι το εγγυημένο από το κράτος ποσό και σε αυτό θα προστίθενται τα χρήματα ανάλογα με τις εισφορές του» προσέθεσε.

Επανέλαβε, ακόμα, τη ρητορική ότι η κυβέρνηση έκανε« επανυπολογισμό» και όχι οριζόντιες περικοπές, προσθέτοντας ότι προστατεύεται το εισόδημα όλων των συνταξιούχων που έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής που έχουν 1.300 ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας, τέλος, επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εργασίας σκέφτεται ένα νέο σύστημα πληρωμής των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία λέγοντας «σκεφτόμαστε ένα νέο σύστημα το οποίο θα διαπραγματευτούμε με τους δανειστές» ενώ στην παρατήρηση ότι ο Τρύφων Αλεξιάδης απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης 100 δόσεων ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι «για τα ασφαλιστικά ταμεία ποτέ δεν έχουν τελειώσει οι 100 δόσεις γιατί θέλουμε να στηρίξουμε και το συστήμα απονομής συντάξεων». Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: για να κάνει αυτές τις δηλώσεις που αφορούν στις 100 δόσεις, ρώτησε τους δανειστές;

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις