15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΑΣ Λαυρίου: 18 παράνομες απολύσεις από τη FALCON SEKIOYRITI

Πρόσφατα

Πριν ακόμα προλάβουν να ψηφιστούν τα αντεργατικά μέτρα της συγκυβέρνησης που σκοπεύει να φέρει από το Σεπτέμβριο, πλήττοντας καίρια το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά και το δικαίωμα του «απεργείν», η FALCON SEKIOYRITI GS προχώρησε διά τηλεφώνου σε ομαδική απόλυση 18 εργαζομένων από το εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Λαύριο, τρεις μέρες μετά τη λήξη της επίσχεσης εργασίας που είχαν προχωρήσει οι εργαζόμενοι για την καταβολή δεδουλευμένων.

«Τεράστιες ευθύνες για την όλη κατάσταση έχει η διοίκηση των ΕΑΣ που ακολουθεί εντολές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για μείωση προσωπικού», τονίζει μεταξύ άλλων σε σχετική του ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου (ΕΚΛ), σημειώνοντας: «Η κυβέρνηση στη γενικότερη λογική της απαξίωσης των αμυντικών συστημάτων αδιαφορεί για τους εργαζόμενους τόσο της εταιρείας φύλαξης, όσο και του μόνιμου προσωπικού και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να απαντήσουν στα αρνητικά σχέδια τους. Η αδιαφορία και οι ευθύνες τους είναι τεράστιες και στο θέμα της ασφάλειας του εργοστασίου που μένει χωρίς την απαιτούμενη φύλαξη».

«Οι απολύσεις είναι παράνομες, ομαδικές, εκδικητικές. Απαιτούμε την άμεση λύση του προβλήματος, να επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις τους όλοι οι εργαζόμενοι, να σταματήσει η αγυρτεία με τους εργολάβους κάθε είδους, να προσληφθούν απευθείας από τα ΕΑΣ με πλήρη δικαιώματα», καταλήγει το ΕΚΛ, το οποίο πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σήμερα, στις 11 το πρωί.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις