3.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Οξείες» ανακοινώσεις κατά Δούρου για ιδιώτες σε ΧΥΤΑ Φυλής και κυβέρνησης για «κοινωνικά μέτρα»

Πρόσφατα

ftoxeia-skoupidiaΤο ψέμα έχει κοντά ποδάρια, κυρία Δούρου

Έπεσε και το… τελευταίο φύλλο συκής. Οι προθέσεις, οι μεθοδεύσεις και τα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα που εξυπηρετεί η Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ κα Ρένα Δούρου αποκαλύφθηκαν πλήρως. Υπέγραψε, συν όλων των άλλων, την παραχώρηση της φύλαξης του ΧΥΤΑ Φυλής σε ιδιωτική εταιρεία έναντι ποσού 423.405 ευρώ για ένα χρόνο.

Επιβεβαίωσε η κα Ρένα Δούρου τις καταγγελίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι ξέχασε πολύ γρήγορα τις προεκλογικές της διακηρύξεις και κινείται στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων εργολαβικών-επιχειρηματικών συμφερόντων, κόντρα στα συμφέροντα των πολιτών. Οι απαντήσεις της, όταν η Ομοσπονδία αποκάλυπτε, μεταξύ άλλων, την απαξίωση του εξοπλισμού και του προσωπικού του ΕΔΣΝΑ, τα κόλπα με τον αποτεφρωτήρα και τις μονάδες επεξεργασίας των στραγγισμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής με στόχο την είσοδο ιδιωτών από την… πίσω πόρτα, αποδείχθηκαν για τα «μάτια» του κόσμου.

Με προπέτασμα καπνού η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου θέλησε να σκεπάσει το γεγονός ότι άντεξε μόλις μερικούς μήνες στην πρόκληση των εργολάβων. Το ψέμα ωστόσο έχει κοντά ποδάρια. Όπως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που στήριξε την εκλογή της Ρένας Δούρου υπέγραψε το μνημόνιο καταπίνοντας τις δεσμεύσεις ότι θα «σκίσει» τα προηγούμενα και προδίδοντας τις ελπίδες του Ελληνικού λαού, έτσι και η Περιφερειάρχης Αττικής έρχεται τώρα να ικανοποιήσει τις μνημονιακές επιταγές και όσα συμφέροντα ή funds, εκτός Ελλάδας ή εντός τις επέβαλαν.

Μιλούν άλλωστε τα έργα και οι ημέρες της κας Ρένα Δούρου με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της υπογραφής της σύμβασης με αντικείμενο τις «Υπηρεσίες Φύλαξης Χώρων ΕΔΣΝΑ», συνολικής δαπάνης 423.405 ευρώ για ένα χρόνο. Πώς άραγε δικαιολογεί την ανάθεση έργου σε ιδιωτική εταιρεία; Δεν τα βρήκε με τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη της κυβέρνησης που την στήριξε στις Αυτοδιοικητικές εκλογές για την φύλαξη των χώρων του ΧΥΤΑ Φυλής; Ή μήπως προτίμησε ως καλύτερη λύση τον ιδιώτη;

Η πολιτική που ακολουθεί η κα Ρένα Δούρου, όσο και να διαρρηγνύει τα ιμάτια της, είναι ακριβώς ίδια με αυτήν του προκατόχου της. Απαξίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του ΕΔΣΝΑ, απαξίωση του προσωπικού, ώθηση της κατάστασης του ΧΥΤΑ Φυλής στα άκρα με στόχο, αργότερα την επέλαση των ιδιωτών. Αυτή την πολιτική που στηλίτευσε και κατήγγειλε προεκλογικά συνεχίζει. Ήρθε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Πιστή εφαρμογή των μνημονίων.

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. ωστόσο και οι πολίτες έχουν και γνώση και κρίση. Θα την πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα που πλήρωσαν και τον προκάτοχο της. Ιδιαίτερα δε, οι εργαζόμενοι, δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας πότε οι εργολάβοι θα τους αρπάξουν τις θέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού συνέχισε την εγκληματική πολιτική των μνημονίων, αυτή που κατήγγειλε όταν την εφάρμοζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά ήρθε να υπογράψει το 3ο και πιο σκληρό και αντιλαϊκό πρόγραμμα, έρχεται τώρα να εξαγγείλει δήθεν κοινωνικά μέτρα. Η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός σε όλο τους το μεγαλείο. Τα… «κοινωνικά μέτρα» τα εξήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χωρίς ίχνος ντροπής για τα όσα προεκλογικά έλεγε και όσα πράττει εδώ και ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση του και χωρίς ψήγμα ευαισθησίας απέναντι στους ανθρώπους που πίστεψαν στις ελπίδες που αφειδώς μοίρασε, αλλά πολύ γρήγορα αποδείχθηκαν φρούδες.

Διαβάστε επίσης: ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Σε ιδιώτες η φύλαξη του ΧΥΤΑ Φυλής – Η νέα εργολαβία της Δούρου

 

Στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και της κοινωνίας τα «κοινωνικά μέτρα» της κυβέρνησης


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν κάνει τίποτε άλλο από το να συνεχίζει το καταστροφικό έργο που ξεκίνησαν αυτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Υλοποιεί κατά γράμμα τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που επιβάλουν οι δανειστές, ισοπεδώνοντας μισθούς και συντάξεις, καταστρέφοντας την Κοινωνική Ασφάλιση, αυξάνοντας την ανεργία και τη φτώχεια, ισοπεδώνοντας την Ελληνική κοινωνία.

Και ενώ τα χειρότερα έρχονται, αναμένοντας την δεύτερη αξιολόγηση, και προωθώντας πιο σκληρά μέτρα στο βωμό της… εξασφάλισης της δόσης, χρησιμοποιώντας και το τυράκι της αναδιάρθρωσης του χρέους (όχι της διαγραφής αλλά της επιμήκυνσης για να χρωστάνε εγγόνια, δισέγγονα…) ο κ. Αλέξης Τσίπρας έκρινε πώς πρέπει να προσφέρει ένα μαντίλι σε όσους θέλουν να σκουπίσουν τα δάκρυα του πόνου από τα μέτρα των μνημονίων.

Το βάπτισε «κοινωνικά μέτρα» αλλά στην πραγματικότητα έρχεται η πλήρη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και η ολική κατεδάφιση σε ότι έχειαπομείνει όρθιο στα εργασιακά, από την εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων και της δικής του.

Τι εξήγγειλε ο πρωθυπουργός της παραδομένης χώρας στους δανειστές, με την κυβέρνηση σε ρόλο εκτελεστικού οργάνου;

Θα αναβαθμιστεί η Δημόσια Υγεία. Δεν είπε όμως πώς. Κόβοντας κορδέλες; Ή μήπως περικόπτοντας τις δαπάνες υγείας, «παγώνοντας» τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και κλείνοντας τα Νοσοκομεία;

Θα στηρίξει τις συντάξεις και τα εφάπαξ. Εμπαίζει τον κόσμο τη στιγμή που πηγαίνει στα A.T.M. και βλέπει τις συντάξεις να είναι κάθε φορά και μικρότερες. Για το εφάπαξ δεν συζητάμε. Είναι άγνωστο ποιοι, πότε και πόσο θα πάρουν.

Θα αναστρέψει την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Άλλο ανέκδοτο όταν έχει ήδη υπογράψει το τρίτο μνημόνιο που προβλέπει την πλήρη κατεδάφισή τους.

Θα αντιμετωπίσει την ανεργία. Με τί; Με προσλήψεις συμβασιούχων 3 και 5 μηνών όταν το μόνιμο προσωπικό στο Δημόσιο έχει γίνει είδος προς εξαφάνιση και η φορολογία και τα capitalcontrols οδηγούν σε «λουκέτο» την μία επιχείρηση πίσω από την άλλη; Ή με τις εργασιακές σχέσεις που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές και μετατρέπουν τη χώρα μας σε τριτοκοσμική.

Θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία. Ήρθε η απάντηση στην εξαγγελία αυτή από τη δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. του νέου κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών. Για τα «κόκκινα δάνεια», είτε αυτά είναι στεγαστικά, είτε επιχειρηματικά, είτε καταναλωτικά τα περιουσιακά στοιχεία θα μπορούν να δεσμεύονται και να εκποιούνται.

Θα στηρίξει τη Δημόσια Παιδεία. Πώς; Με την συνεχή υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των σχολικών μονάδων; Τις μηδενικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και αναπληρωτών ή με τη μείωση των διδακτικών ωρών;

Όλα αυτά τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και στηρίζει η κυβέρνηση δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια των πολιτών. Μία προσπάθεια, συντονισμένη και μεθοδευμένη με στόχο να αποτραπεί η αφύπνιση του λαού και να υπάρξει γενικευμένη αντίδραση στο γεγονός ότι μέρα με την μέρα μας κόβουν το οξυγόνο της ζωής, ξεπουλούν τη Δημόσια περιουσία και μετατρέπουν τη χώρα σε αποικία.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε επαγρύπνηση. Η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών είναι πλέον μονόδρομος. Οι κοινωνικές δυνάμεις πρέπει να ανασυνταχθούν το συντομότερο και να απαιτήσουν, διεκδικήσουν, αγωνιστούν για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους που πάνε να υποθηκεύσουν. Κανένας φόβος, δεν πρέπει να μας εγκλωβίσει στην αδράνεια και την απογοήτευση, αντίθετα πρέπει να μας πεισμώσει και δυναμώσει περισσότερο για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ!!!

Διαβάστε επίσης: ΜΕΤΑ: 3ο μνημόνιο και «στήριξη κοινωνικού κράτους» δεν συμβιβάζονται

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις