21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΣΕΚΕΣ: Η μάχη κατά ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών ΕΥΔΑΠ είναι μεγάλη και πρέπει να κερδηθεί

Πρόσφατα

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και της κοινωνίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, ο αγώνας για την κατοχύρωση του δικαιώματος της απρόσκοπτης πρόσβασης ΟΛΩΝ σε αυτές τις υπηρεσίες, δεν θα είναι σύντομος.

Αποδεικνύεται κάθε μέρα ένας ανηφορικός μαραθώνιος, όπου στο τέλος θα νικήσει, όποια πλευρά επιδείξει αντοχή και δύναμη, που θα πηγάζει από την συγκίνηση και αποδοχή της κοινωνίας.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να κερδίσουμε τον «πόλεμο» για το δημόσιο νερό.

Ο πόλεμος αυτός δεν θα είναι μια «στιγμιαία» έφοδος στα «χειμερινά ανάκτορα» των «αρχόντων» της ιδιωτικοποίησης, αλλά πολλές καθημερινές μικρές ή μεγάλες μάχες, που η νικηφόρα έκβαση τους θα ενισχύει το ηθικό μας, θα αλλάζει υπέρ μας των συσχετισμό δυνάμεων και θα αποτρέπει τον αντίπαλο από μια κατά μέτωπο επίθεση.

Η μάχη κατά της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ είναι μια μεγάλη μάχη, η οποία πρέπει να κερδηθεί.

Η τακτική του «στρατοπέδου» της ιδιωτικοποίησης, μέχρι σήμερα, αποβλέπει στη βήμα – βήμα εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ, προσπαθώντας να πείσει την κοινωνία ότι αυτός είναι ένας αναγκαίος εκσυγχρονισμός προς όφελος των καταναλωτών και σε βάρος των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών που μάχονται να κρατήσουν τα προνόμια τους.

Σε αυτήν την τακτική εντάσσεται και η απόπειρα του Διευθύνοντος Συμβούλου, να ενισχύσει το μέτωπο της ιδιωτικοποίησης, συκοφαντώντας τους αγώνες υπέρ του δημοσίου νερού και ελπίζοντας σε συμμαχίες με στρώματα της κοινωνίας (αλλά και συναδέλφους), που ελπίζουν ότι θα ωφεληθούν από την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ.

Η τακτική του «στρατοπέδου» της ιδιωτικοποίησης αποσκοπεί στο να βρει στηρίγματα σε πρώην και νυν στελέχη της ΕΥΔΑΠ με στόχο να δημιουργήσει, στο όνομα της αξιοκρατίας, ένα ηγετικό στελεχικό δυναμικό που θα υλοποιήσει χωρεί αντιρρήσεις, την πολιτική που θα οδηγήσει την ΕΥΔΑΠ στην πλήρη ιδιωτικοποίηση με την ένταξή στον Ε.ΔΗ.Σ. και στο υπερταμείο.

  • Υπάρχει συνάδελφος που θα στηρίξει εμπράκτως αυτή την πολιτική;
  • Υπάρχει σωματείο που δεν θα αντιδράσει;

Καλούμε την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, να λύσει την εκκωφαντική σιωπή της και να αναλάβει τις ευθύνες της εν όψει των κρίσιμων μαχών που έχουμε μπροστά μας.

Η μάχη κατά της αξιολόγησης από ιδιώτες δεν πρέπει να χαθεί. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν για τη δημόσια ΕΥΔΑΠ, για το δημόσιο Νερό.

Το ΣΕΚΕΣ στην έκτακτη συνάντησή του την Παρασκευή 29-07-2016 αποφάσισε ότι:

  • Κανένα στέλεχος της ΕΥΔΑΠ δεν πρέπει να παραδώσει ( και μάλιστα με τη συναίνεσή του) δικαίωμα αξιολόγησης σε ιδιώτες.
  • Να καλέσει τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να διαμορφώσει μια διαφανή πρόταση αντικειμενικής στελέχωσης των θέσεων ευθύνης, με γνωστά κριτήρια (όχι αντίθετα με τον κανονισμό προσωπικού, με συνυπολογισμό της γνώμης των εργαζομένων), για συγκεκριμένη θητεία και επιτροπή επιλογής με δημοσιοποίηση της τεκμηρίωσης των επιλογών της, ώστε να βοηθήσουμε όλοι τη δημόσια ΕΥΔΑΠ.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ

ΥΓ1: Κανείς δεν πιστεύει ότι η επιλογή ιδιωτικών αξιολογητών γίνεται για να επιλέξει ο Διευθύνων τους Γενικούς Διευθυντές. Αν ισχύει αυτό, τότε μάλλον ο Διευθύνων πρέπει να αξιολογηθεί, αφού μετά από ένα χρόνο γνωριμίας και συνεργασίας με τα ανώτερα στελέχη της ΕΥΔΑΠ, είναι αστείο να λέει ότι κάνει σύγχρονο management αλλά δεν μπορεί να κρίνει ο ίδιος…

ΥΓ2: Υπενθυμίζουμε τις προτάσεις που είχαμε διατυπώσει, από τον Απρίλιο 2016, για το οργανόγραμμα και τον τρόπο στελέχωσης των θέσεων ευθύνης: Ανακοίνωση ΣΕΚΕΣ: «Η συμβολή μας στη διαβούλευση για το οργανόγραμμα»

ΥΓ3: Όποιος επαφίεται στις «Δάφνες» εκλογικών νικών, πρόσκαιρων μηχανισμών εξουσίας και παραεξουσίας και ελέγχου των ΜΜΕ, πρέπει να γνωρίζει ότι η απαίτηση και η δύναμη της θέλησης των εργαζομένων και της κοινωνίας για καθαρό πόσιμο δημόσιο νερό, για επαρκείς, φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης-αποχέτευσης και για υγιεινή ζωή μπορεί να μετατρέψουν τις αρωματικές «Δάφνες» σε θανατηφόρες «Πικροδάφνες».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις