18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το είδαμε και αυτό! Σωματείο χαιρετίζει απόφαση διοικητή για ανάθεση καθηκόντων!

Πρόσφατα

Το είδαμε και αυτό: πριν από μερικές ημέρες το ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων Βενιζελείου εξέδωσε ανακοίνωση (διαβάστε την εδώ) με την οποία χαιρετίζει την απόφαση του διοικητή ΠΑΓΝΗ Βενιζελείου για ανάθεση καθηκόντων διευθυντή νοσηλευτικής υπηρεσίας σε νοσηλευτή ΠΕ, ο οποίος τυγχνάνει και… γραμματέας του ΔΣ του Σωματείου!

Μπορεί ενδεχομένως η ανάθεση να έγινε νόμιμα και δίκαια, αλλά πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος και της ΑΔΕΔΥ είναι να σταματήσουν κάποια στιγμή οι αναθέσεις και να γίνουν επιτέλους νόμιμες και αξιοκρατικές κρίσεις προσωπικού, κάτι που θα μπορούσε να αναφέρεται έστω στην ανακοίνωση του σωματείου του Βενιζελείου, η οποία δεν λέει κουβέντα για το αίτημα αυτό.

Γράψαμε πριν από μερικές ημέρες (εδώ) για το χρονοδιάγραμμα που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση για το πότε θα γίνουν οι κρίσεις, σύμφωνα με το οποίο οι κρίσεις διευθυντών θα γίνουν το 2ο εξάμηνο του του 2017 και των προισταμένων το 2ο τρίμηνο του 2018 (!) και επισημάναμε ότι η ΠΟΕΔΗΝ και τα σωματεία πρέπει να αντιταχθούν σε αυτό το χρονοδιάγραμμα και να απαιτήσουν οι κρίσεις να γίνουν δίκαια και αξιοκρατικά το συντομότερο δυνατόν.

Όμως απ΄ό,τι φαίνεται ούτε η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ούτε οι ηγεσίες κάποιων σωματείων δείχνουν να συμμερίζονται αυτό το αίτημα, γιατί προφανώς η παρούσα κατάσταση με τις αναθέσεις τους εξυπηρετεί για διάφορους λόγους.

Τέλος το αξιοσημείωτο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η ηγεσία του ΔΣ του σωματείου του Βενιζελείου πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ, η οποία -όπως φαίνεται- στα Τρίκαλα καταγγέλει τις αναθέσεις και στο Βενιζέλειο τις χαιρετίζει, αναλόγως όπως την βολεύει!

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις