24.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΑΣ Αιγίου: Από την απαξίωση στο δρόμο προς το υπερταμείο ξεπουλήματος

Πρόσφατα

eas-xoulosΜπορεί να λαμβάνουν «διαβεβαιώσεις» (σ.σ.: προσωπικές, όμως), ότι δεν πρόκειται να πάνε για ξεπούλημα, μέσω του νέου υπερταμείου, ωστόσο, οι πρακτικές της διοίκησης και της κυβέρνησης άλλο δείχνουν. Αυτό καταγγέλλει στο ergasianet.gr ο συντονιστής του ΜΕΤΑ ν. Αχαΐας και αντιπρόεδρος του Σωματείου ΕΒΟ Αιγίου Δημήτρης Ξούλος, ο οποίος υπογραμμίζει τόσο την απληρωσιά όσο και την εργασιακή ανασφάλεια που έχει ενσκήψει στους εργαζομένους: «παραμένουμε απλήρωτοι δύο μήνες (σ.σ.: μη κανονικότητα στις πληρωμές του, δίδονται έναντι), με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας και από την μια να μας έχουν πνίξει τα χρέη και από την άλλη να μην μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας», τονίζει.

Η υποχρηματοδότηση των ΕΑΣ έχει φτάσει πλέον κάτω του μηδενός, με αποτέλεσμα βασικές τους λειτουργίες να είναι στο «διαπόπτη off». Δεν υπάρχει, για παράδειγμα, το ποσό των 600 ευρώ για να αγοραστεί ένα βαρέλι λάδι για τις μηχανές που παράγουν πυρομαχικά, ένα από τα βασικότερα έσοδα της εταιρείας. Δεν υπάρχουν χρήματα για ανταλλακτικά, για πλακέτες κ.λπ.

Επιπλέον, οι λεωφορειούχοι που μεταφέρουν τους εργαζομένους από την Πάτρα στο εργοστάσιο του Αιγαίου απειλούν πως θα σταματήσουν το έργο τους, εάν δεν πληρωθούν σήμερα. Εάν γίνει αυτό; Τότε το 30% του προσωπικού της εταιρείας θα έχει δυσκολία πρόσβασης στην εργασία τους, με δεδομένη την απληρωσιά.

Χαρακτηριστικό της απαξίωσης της εταιρείας και της πρόθεσης της κυβέρνησης να την εντάξει στο υπερταμείο ξεπουλήματος είναι και η δήλωση του επικεφαλής των ΕΑΣ Υμηττού, που απευθυνόμενος προς τους εργαζομένους τους είπε, όπως καταγγέλλει ο Δ. Ξούλος: «Εάν δε δουλέψετε, θα αναγκαστώ να την πάω στο υπερταμείο».

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν το πρωί κινητοποίηση διαμαρτυρίας, στα γραφεία της διοίκησης, στον Υμηττό, ενάντια στην καθυστέρηση της καταβολής δεδουλευμένων και στα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η διοίκηση.


Διαβάστε επίσης:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις