ΕΑΣ Αιγίου: Τα άσχημα τελείωσαν, ήρθαν τα χειρότερα – ο «κόφτης»

EAS-Logo GR

EAS-Logo GRΤο είχε πει ο «μάντης», αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή για τα φορολογικά: «Τα άσχημα τελείωσαν, έρχονται τα χειρότερα» (εδώ). Βεβαίως, αυτό αφορά και σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως στα ΕΑΣ Αιγίου, όπου η πλήρης εγκατάλειψή τους φαίνεται κάθε ημέρα που περνά, με τις ευθύνες να πέφτουν όχι μόνον στη διοίκηση αλλά και στην κυβέρνηση, που έχουν βάλει την αμυντική βιομηχανία στον αυτόματο πιλότο.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν για δύο μήνες απλήρωτοι, ενώ σήμερα κόπηκε η συγκοινωνία που τους μετέφερε στο εργοστάσιο, καθώς οι λεωφορειούχοι που διεξάχουν το σχετικό έργο της μεταφοράς παραμένουν απλήρωτοι για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Όπως καταγγέλλει στο ergasianet.gr, ο συντονιστής ΜΕΤΑ νομού Αχαΐας και αντιπρόεδρος ΕΒΟ Αιγίου Δημήτρης Ξούλος, «η διοίκηση των ΕΑΣ και η κυβέρνηση έχουν τεράστιες ευθύνες για τη διαλυτική εικόνα της εταιρείας, διότι όλα είναι στον αυτόματο πιλότο για τη ζωή 520 εργαζομένων και των οικογενειών τους. Είναι ζήτημα στοιχειώδους λειτουργίας της εταιρείας η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Οι εργαζόμενοι δεν ανέχονται, μετά από 35 και πλέον χρόνια εργασίας στην εταιρεία να αντιμετωπίζονται ως ζητιάνοι για τα αυτονόητα. Το 3ο μνημόνιο, το μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν πρέπει να αποτελειώσει ό,τι σώθηκε με τον αγώνα των εργαζομένων από το 1ο και το 2ο μνημόνιο, που βαφτίστηκε συμφωνία σωτηρίας».

Print Friendly, PDF & Email