Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ: Ενημέρωση από την περιοδεία σε Αγρίνιο, Άρτα και Μεσολόγγι

meta-anasigkrotisi

meta-anasigkrotisi​Μετά τη σύσκεψη ​του ΜΕΤΑ που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στις 31/6 (εδώ)​, την Τετάρτη και την Πέμπτη 1 και 2 Ιούνη πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις και συναντήσεις με συνδικαλιστές και εργαζόμενους σε Αγρίνιο,​ Άρτα και Μεσολόγγι ​, στο πλαίσιο τ​ων δράσεων για την επιτυχία της ​Πανελλαδικής Σύσκεψης της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ, (11 Ιούνη, ΤΕΕ, ώρα​ 10πμ-5μμ.)​.

Στις συσκέψεις​ και ​στις περιοδείες στις παραπάνω περιοχές, συμμετείχαν ο γραμματέας του ΜΕΤΑ​ και μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ​ Γιώργος Χαρίσης και ο επικεφαλής του ΜΕΤΑ Υγειονομικών ​και μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ ​Ανδρέας Μακρής.

​Στις​ σ​υ​σκ​έψ​εις​ και στις συναντήσεις​ αυτές​, εκφράστηκε ​η ​θετική ​ανταπόκριση στην Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ και τονίστηκε από τους συμμετέχοντες η ανάγκη της απαλλαγής της παράταξης από ​τα «βαρίδια» του κυβερνητικ​ού​ συνδικαλισμ​ού, του παραγοντισμού​ και της γραφειοκρατίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ παράλληλα εκφράστηκε και η αντίθεση των τοπικών στελεχών του ΜΕΤΑ σχετικά με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων σε ΓΣΕΕ και ΕΚΑ.

«Σταθερή μας πυξίδα αποτελεί το γεγονός ότι μοναδικό μας κριτήριο στις επιλογές μας είναι όχι η πολιτική ή κομματική ένταξη κάποιου, αλλά η υπεράσπιση ή όχι των αρχών της παράταξης και του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Όποιοι επέλεξαν να δικαιολογούν τα μνημονιακά κυβερνητικά μέτρα ή αισθάνονται περισσότερο υποχρεωμένοι να αναπαράγουν την κυβερνητική προπαγάνδα και όχι τις θέσεις της παράταξης, αυτοί δεν έχουν καμιά θέση στις γραμμές της, γιατί πλέον δεν έχουν καμιά σχέση με τις ιδρυτικές της αρχές», ​τόνισε ο Γ. Χαρίσης.

Κάλεσε, δε, όλους τους συνδικαλιστές να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική Σύσκεψη, να εκλέξουν το νέο προσωρινό Συντονιστικό του και να πάρουν στα χέρια τους την ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ, για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και στην ανάγκη για την αποκατάσταση του κύρους των συνδικάτων και της συλλογικής δράσης των εργαζομένων​, «πράγμα απαραίτητο αν θέλουμε να μπει ένα τέλος στα βάσανα του λαού μας και στην νεοαποικιακή επιτροπεία της χώρας μας από τους δανειστές».

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 6 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί Σύσκεψη στην Αθήνα από τα μέλη της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ στο δημόσιο τομέα εδώ περισσότερες λεπτομέρειες.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ
ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ-ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ,
ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ