«Φέσια» από το υπουργείο Εργασίας, σπατάλες από τον ΟΑΕΔ

oaed-sillogos

oaed-sillogosΤην ώρα που σε αρκετές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ανά την Ελλάδα, οι υπάλληλοί του αναγκάζονται να εργάζονται σε ενοικιαζόμενα κτήρια με υπόγεια και πατάρια τα οποία έχουν μειωμένες συνθήκες ασφάλειας και ελάχιστους χώρους αναμονής των πολιτών, το υπουργείο Εργασίας και οι υπηρεσίες του «φεσώνουν» τον Οργανισμό, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ – τ. ΟΕΕ – τ. ΟΕΚ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το ΔΣ του ΟΑΕΔ, το οποίο είναι υπεύθυνο και για τη διαχείριση των της περιουσίας του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, μετά την ενσωμάτωσή τους στον Οργανισμό το 2012, έχει παραχωρήσει αρκετά ιδιόκτητα κτήρια του σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, ΣΕΠΕ, Πρόνοια, ΟΑΕΕ κτλ., με την υποχρέωση όμως οι υπηρεσίες αυτές να πληρώνουν όλα τα λειτουργικά τους έξοδα που προκύπτουν από την χρήση των παραχωρούμενων χώρων. «Αντί όμως οι υπηρεσίες αυτές να τηρήσουν όλα αυτά που έχουν υπογράψει, δεν πληρώνουν τους σχετικούς λογαριασμούς, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται ο ΟΑΕΔ να χρεώνεται όλα αυτά τα έξοδα που δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τον σκοπό λειτουργίας του και τις υποχρεώσεις του».

252.000 ευρώ ενοίκιο το χρόνο,
την ώρα που μένει αναξιοποίητο κοντινό κτήριο του ΟΕΚ

Ο Σύλλογος, όπως τονίζει, έχει επανειλημμένα προτείνει στη διοίκηση να σταματήσει να πληρώνειενοίκιο για το ΚΠΑ2 Αθηνών, στην Σταδίου και Αιόλου, και να μεταφερθεί σε απόσταση περίπου 300 μ., στο ιδιόκτητο κτήριο του ΟΕΚ, επί της Σολωμού 60 και Πατησίων. «Το κτήριο αυτό είναι απολύτως έτοιμο για δημόσια χρήση εξυπηρέτησης κοινού, με προσβάσεις για ΑΜΕΑ, γκισέδες, δικτύωση Η/Υ, γραφειακό εξοπλισμό καθώς επίσης και με τα απαραίτητα μηχανήματα έκδοσης προτεραιότητας κοινού, αφού επί λειτουργίας του ΟΕΚ εξυπηρετούσε εκατοντάδες πολιτών καθημερινά. Το μόνο έξοδο που θα χρεωθεί ο ΟΑΕΔ είναι τα μεταφορικά έξοδα του για την μετεγκατάσταση στην απόσταση των 300 μ.».

Να υπογραμμιστεί ότι μόνο για μια υπηρεσία του, το ΚΠΑ2 Αθηνών, ο ΟΑΕΔ, πληρώνει μηνιαίο ενοίκιο 21.000 ευρώ το μήνα. «Η μετεγκατάσταση και λειτουργία στο ιδιόκτητο κτήριο μας θα εξοικονομήσει 252.000 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, ενώ τα χρήματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόσληψη παιδαγωγών με 11μηνες συμβάσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, έτσι ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν επιπλέον 700 παιδιά, αφού η δυναμικότητα το επιτρέπει και οι συμπολίτες μας που πληρώνουν τις εισφορές τους, το έχουν μεγάλη ανάγκη».