Νέες διαπραγματεύσεις για το Επικουρικό των ασφαλιστικών υπαλλήλων (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ)

Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλούνται οι εταιρείες μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος προκειμένου να αποφασίσουν ποια στάση θα κρατήσουν τελικά στο θέμα της επικουρικής ασφάλισης των ασφαλιστικών υπαλλήλων μέσω του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ.

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του nextdeal.gr, βρίσκονται σε εξέλιξη νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ εκπροσώπων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος που ελέγχει την πλειοψηφία της διοίκησης του Ταμείου. Η ΕΑΕΕ κατέθεσε νέο συμβιβαστικό πακέτο στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και η πρόταση για αύξηση των εισφορών από πλευράς της εργοδοσίας στο 11% για τα επόμενα δέκα χρόνια, χωρίς αλλαγή του status του ταμείου το οποίο όμως μετά την δεκαετία θα πρέπει να πάει σε πιο κεφαλαιοποιητικό σύστημα και πιο συγκεκριμένα σε ατομικούς λογαριασμούς. Επίσης η ΕΑΕΕ δεν επιδιώκει αλλαγή του status σε ότι αφορά τη διοίκησης επιθυμεί όμως αυξημένη πλειοψηφία στην λήψη αποφάσεων για ορισμένες επενδύσεις.

Από την πλευρά τους πάντως οι εκπρόσωποι της ΟΑΣΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, εμμένουν στο σύστημα εισφορών ως ποσοστό της παραγωγής ασφαλίστρων καθώς θεωρούν ότι σταδιακά οι ασφαλιστικές εταιρείες λόγω της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων θα μειώνουν τον αριθμό των εργαζομένων για τους οποίους θα καταβάλλουν εισφορές. Σε κάθε περίπτωση και οι δυο πλευρές φαίνεται να έχουν κάνει βήματα προσέγγισης. Από την πλευρά πάντως των ασφαλιστικών εταιρειών αυτή φαίνεται να είναι η τελευταία προσπάθειας συνέχισης του διαλόγου. Το αποτέλεσμα αυτού θα έρθει μετά στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΑΕΕ για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Πηγή: nextdeal.gr