16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υγεία: Αντί για προσλήψεις, μπλοκάκια παντού

Πρόσφατα

giatros-krivetai-klaieiΤην ώρα που η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προχωρά σε μόνιμες προσλήψεις στην υγεία, αλλά διαπραγματεύεται και με τους τροϊκανούς το πάγωμα των προσλήψεων που έχει εξαγγείλει, την ίδια ώρα προχωρά με γρήγορα βήματα στην γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στην Υγεία.

Με ρυθμίσεις που περιέχονται στο σχέδιο νόμου που έχει δοθεί για διαβούλευση με τίτλο «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» γενικεύει τη δυνατότητα πρόσληψης με μπλοκάκι  γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού σε Νοσοκομεία των ΚΥ και γενικότερα σε μονάδες υγείας.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 22 του σχετικού νομοσχεδίου προβλέπει: «Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα Κέντρα Υγείας νησιωτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο ΟΚΑΝΑ το ΚΕΘΕΑ και η ΑΕΜΥ Α.Ε. με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους, δύνανται για την κάλυψη των αναγκών τους σε προσωπικό και για την προσήκουσα λειτουργία τους, εφόσον δεν επαρκεί το προσωπικό τους, να συνεργάζονται με ιατρούς κάθε ειδικότητας, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, νοσηλευτές και ειδικούς θεραπευτές πρώην εξαρτημένους οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία θεραπευτικό πρόγραμμα των εγκεκριμένων Οργανισμών ή Φορέων του ν. 4139/2013, με καθεστώς έκδοσης από αυτούς δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους».

Είναι προφανές ότι οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, που παραπέμπουν σε εργασιακή ζούγκλα, αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία που βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της υποστελέχωσης και την εργασιακή εξουθένωση δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο αυτή την κατάσταση.

Η πάλη για μόνιμη και σταθερή εργασία, για στελέχωση των μονάδων υγείας με μόνιμο προσωπικό που θα απολαμβάνει πλήρη δικαιώματα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για τα σωματεία και το ταξικό εργατικό κίνημα στην υγεία. Για να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος απαιτείται ένα ισχυρό κίνημα αντίστασης και αγώνα που θα αγωνιστεί  για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όσων τις υλοποιούν.

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις