16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΕΚΕΣ: Όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ σε κατάσταση γενικού ξεσηκωμού για να μην ψηφιστεί το αντιασφαλιστικό και φορομπηχτικό νομοσχέδιο

Πρόσφατα

sekes apergia 603Η κυβέρνηση φέρνει άρον άρον το νομοσχέδιο «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων» προς ψήφιση την Κυριακή για να μας πιάσει στον ύπνο.

Η απάντηση μας πρέπει να είναι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στους δρόμους! Με όλες μας τις δυνάμεις να μην περάσει το φορομπηχτικό νομοσχέδιο κατεδάφισης των συντάξεων, καταστροφής της κοινωνικής ασφάλισης και νέας φοροεπιδρομής.

Η κυβέρνηση, εκτός από τα παραπάνω μέτρα, που θα επιβαρύνουν το λαό με 5,4 δισ. ευρώ, συζητάει με τους δανειστές, τη νομοθέτηση με τη μορφή του «αυτόματου μηχανισμού» και επιπλέον «προληπτικά» μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ, (νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων, νέοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι κλπ), προωθούν δηλαδή «προληπτικά» και τέταρτο μνημόνιο. Τα μνημονιακά αντιλαϊκά μέτρα των 9 δις ευρώ, προστίθενται στα 63 δις ευρώ των δύο προηγούμενων μνημονίων, αποτελούν τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης.

Τα νέα φορολογικά μέτρα εκτός από αντιλαϊκά, είναι υφεσιακά (μειώνουν το ΑΕΠ και την απασχόληση) και αντισυνταγματικά. Ειδικότερα παραβιάζουν βάναυσα την αρχή της «αναλογικότητας» (συνεισφορά στα φορολογικά βάρη ανάλογα με το εισόδημα), την αρχή της φοροδοτικής ικανότητας του πολίτη (από το 2010 αυξάνουν σταθερά τα φορολογικά βάρη για τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες και αγρότες) και την αρχή της ανταποδοτικότητας (μειώνονται οι κοινωνικές παροχές), ενώ παράλληλα μειώνονται οι μισθοί και συντάξεις. Από την άλλη τα μέτρα ενισχύουν τάσεις φοροδιαφυγής – φοροαποφυγής.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο και πρέπει να ανατρέψουν την άδικη και ταξική – σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων – πολιτική και να διεκδικήσουν τα βάρη της κρίσης να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και όχι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στις καταλήψεις των κτιρίων της Βερανζέρου και της Λαοδικείας που αποφάσισε η Ε.Ε της Ομοσπονδίας

Η Γραμματεία του ΣΕΚΕΣ για Δημόσια ΕΥΔΑΠ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις