15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συμμετοχή του ΠΑΣΕ Wind στις κινητοποιήσεις από 6-8 Μάη

Πρόσφατα

koinoniki-asfalisi-den-diapragmatevomasteΗ κυβέρνηση συνεχίζει το έργο των προηγούμενων προωθώντας με συνοπτικές διαδικασίες το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα ψηφιστεί το Σαββατοκύριακο. Το νομοσχέδιο αυτό θα επιφέρει την σταδιακή κατάργηση της δημόσιας και κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας και θα εξουθενώσει την πλειονότητα των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων.

Ενδεικτικά, το νέο ασφαλιστικό προβλέπει την αύξηση των εισφορών, τη μεγάλη μείωση συντάξεων, ΕΚΑΣ, επικουρικών κ.α. και παράλληλα προβλέπει την αύξηση της φορολόγησης από άμεσους και έμμεσους φόρους (αύξηση 24% στο ΦΠΑ, αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης, μείωση του αφορολογήτου ορίου, αύξηση εισφοράς αλληλεγγύης κ.α.).

Ως μέσο αντίδρασης και αντίστασης στα νέα αυτά μέτρα, προκηρύχτηκε 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Μαΐου 2016. Ακολουθεί η απεργία της 8ης Μαΐου που αρχικώς κηρύχτηκε ως απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς και που εντάσσεται στις Κυριακές που τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοιχτά.

Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε αυτή τη χρονική συγκυρία (Σαββατοκύριακο μετά το Πάσχα) για να μετριάσει τις αντιδράσεις και η ΓΣΕΕ χωρίς προηγουμένως να έχει οργανώσει έναν αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα και μένοντας στην ανακοίνωση προκήρυξης κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου, με την ανακοίνωση της ημερομηνίας της ψήφισης σύρθηκε προκηρύσσοντας απεργία ‘την τελευταία στιγμή’. Είναι σημαντικό λοιπόν ο κόσμος που αγωνίζεται να δώσει την απάντηση απέναντι στις επιθέσεις των κυβερνήσεων και την απάθεια των γραφειοκρατικών ηγεσιών και να μετατρέψει τις απεργίες-τουφεκιές σε δυναμικές και κλιμακούμενες.

Σας καλούμε λοιπόν να συμμετέχετε στις απεργιακές κινητοποιήσεις για να μην περάσει το νομοσχέδιο που θα επιδεινώσει τις συνθήκες διαβίωσης όλων μας και να μην θεσμοθετηθεί η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6-7/5/2016 ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ- ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/5 , 10.30 Π.Μ., ΜΑΡΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/5/16
ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗN ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΑ ΩΡΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/5, 10.00 Π.Μ., ΕΡΜΟΥ (ΣΥΝΤΑΓΜΑ)

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις